ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Ευρωπαϊκή δημοκρατική ομοσπονδία ή κατάρρευση.

Η Ευρώπη ή θα γίνει κοινός χώρος βιώσιμης ευημερίας για όλους, μέσα από μια δημοκρατική ομοσπονδία, ή θα κινδυνεύσει να εκφυλιστεί ή να καταρρεύσει, τονίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Και συνεχίζουν καθιστώντας σαφές πως τα διλήμματα του κ. Σαμαρά είναι εκτός τόπου και χρόνου. Κι αυτό γιατί η σημερινή πολιτική της Κομισιόν και των κυβερνήσεων, ροκανίζει τα ίδια τα θεμέλια της Ευρώπης, αποξενώνοντας τους πολίτες της και στρέφοντας τις μισές ευρωπαϊκές κοινωνίες εναντίον των άλλων μισών. Και τα αδιέξοδα αυτά δεν αντιμετωπίζονται με απαγόρευση των διαδηλώσεων, αλλά με αλλαγή πολιτικών.

Από την άλλη, η πρόταση της αριστεράς για συμβολική ψήφο - μήνυμα, αποτελεί δυστυχώς την άλλη όψη του αδιέξοδου διλήμματος του κ. Σαμαρά. Η ψήφος μας πρέπει, λοιπόν, να είναι μήνυμα και προς αυτήν, ώστε να εγκαταλείψει τη σημερινή της αυταρέσκεια και να γίνει μέρος της λύσης.


Πραγματικό ζητούμενο είναι σήμερα μια νέα πανευρωπαϊκή πλειοψηφία για δημοκρατική, κοινωνική και ομοσπονδιακή Ευρώπη, με ταυτόχρονες απαντήσεις για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική διάσταση της κρίσης. Οι Πράσινοι είναι σήμερα η μόνη δύναμη με ριζοσπαστικές και ολοκληρωμένες προτάσεις σε αυτή την κατεύθυνση, και οι μόνοι που μπορούν να αποτελέσουν καταλύτη για ευρύτερες ευρωπαϊκές ανακατατάξεις.

Στις ευρωεκλογές είμαστε πολίτες της Ευρώπης, όχι "φιλοευρωπαίοι" ή "αντιευρωπαίοι". Αν αναγνωρίζουμε ότι στα μεγάλα προβλήματα καμιά χώρα δε μπορεί να δώσει λύσεις μόνη της, τότε η ώρα να αλλάξουμε συνολικά την Ευρώπη είναι τώρα. Για την αλλαγή αυτή, οι Πράσινοι καταθέτουμε πανευρωπαϊκά τις πιο συγκεκριμένες εναλλακτικές προτάσεις. Και περιμένουμε διάλογο και ανταπόκριση.

Η Ευρώπη ή θα γίνει κοινός χώρος βιώσιμης ευημερίας για όλους, μέσα από μια δημοκρατική ομοσπονδία, ή θα κινδυνεύσει να εκφυλιστεί ή να καταρρεύσει, τονίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Και συνεχίζουν καθιστώντας σαφές πως τα διλήμματα του κ. Σαμαρά είναι εκτός τόπου και χρόνου. Κι αυτό γιατί η σημερινή πολιτική της Κομισιόν και των κυβερνήσεων, ροκανίζει τα ίδια τα θεμέλια της Ευρώπης, αποξενώνοντας τους πολίτες της και στρέφοντας τις μισές ευρωπαϊκές κοινωνίες εναντίον των άλλων μισών. Και τα αδιέξοδα αυτά δεν αντιμετωπίζονται με απαγόρευση των διαδηλώσεων, αλλά με αλλαγή πολιτικών.
Από την άλλη, η πρόταση της αριστεράς για συμβολική ψήφο - μήνυμα, αποτελεί δυστυχώς την άλλη όψη του αδιέξοδου διλήμματος του κ. Σαμαρά. Η ψήφος μας πρέπει, λοιπόν, να είναι μήνυμα και προς αυτήν, ώστε να εγκαταλείψει τη σημερινή της αυταρέσκεια και να γίνει μέρος της λύσης.
Πραγματικό ζητούμενο είναι σήμερα μια νέα πανευρωπαϊκή πλειοψηφία για δημοκρατική, κοινωνική και ομοσπονδιακή Ευρώπη, με ταυτόχρονες απαντήσεις για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική διάσταση της κρίσης. Οι Πράσινοι είναι σήμερα η μόνη δύναμη με ριζοσπαστικές και ολοκληρωμένες προτάσεις σε αυτή την κατεύθυνση, και οι μόνοι που μπορούν να αποτελέσουν καταλύτη για ευρύτερες ευρωπαϊκές ανακατατάξεις.
Στις ευρωεκλογές είμαστε πολίτες της Ευρώπης, όχι "φιλοευρωπαίοι" ή "αντιευρωπαίοι". Αν αναγνωρίζουμε ότι στα μεγάλα προβλήματα καμιά χώρα δε μπορεί να δώσει λύσεις μόνη της, τότε η ώρα να αλλάξουμε συνολικά την Ευρώπη είναι τώρα. Για την αλλαγή αυτή, οι Πράσινοι καταθέτουμε πανευρωπαϊκά τις πιο συγκεκριμένες εναλλακτικές προτάσεις. Και περιμένουμε διάλογο και ανταπόκριση.

- See more at: http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=5251:2014-01-09-18-55-03&catid=1:press-releases#sthash.Ip2BoHiH.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: