ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Ο Κυβερνητικός μπουναμάς για την Υγεία το 2014.

Απότο http://skitsoblog.blogspot.gr
Η επιβολή των 25 ευρώ για νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία και το 1 ευρώ σε κάθε συνταγή, αποτελεί ένα ακόμη απαράδεκτο πλήγμα στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό και κυρίως στους χαμηλόμισθους εργαζόμενους, συνταξιούχους και αναπήρους.

Η καταβολή του ενός ευρώ ανά συνταγή επιβάλλεται ακόμη κι όταν πρόκειται για χρόνιους ασθενείς και δεν αφορά μόνο ένα ευρώ καθώς για κάθε συνταγή διαφορετικών πρωτοκόλλων ο ασθενής επιβαρύνεται με επιπλέον ευρώ. Το ποσό των 25 ευρώ επιβάλλεται ως εφάπαξ και είναι ανεξάρτητο των καταβολών των ασθενών που αφορούν το εξέταστρο. Όλα αυτά σε μια εποχή που η ελληνική κοινωνία βρίσκεται υπό διωγμό και υπό κατάρρευση από την ένταση της φοροκαταιγίδας, της ακρίβειας και της συρρίκνωσης μισθών και συντάξεων.

Ο κυβερνητικός μπουναμάς του 2014 για το ΕΣΥ θα επιφέρει επιπλέον συρρικνώσεις και διαθεσιμότητες υγειονομικών και όλα αυτά ως μέρος του συνολικού σχεδίου διάλυσης του δημόσιου συστήματος υγείας καθώς ο χώρος της Υγείας είναι προνομιακός όσον αφορά στην επιβουλή για την πλήρη ιδιωτικοποίησή του. Ο χώρος της Υγείας, όμως, αποτελεί και το κυρίαρχο δημόσιο αγαθό - το οποίο ο κάθε ασφαλισμένος δικαιούται εφόσον έχει και εξακολουθεί να συνεισφέρει με τις παρακρατήσεις του - και για το οποίο οφείλουμε να αγωνιστούμε όλοι.

ΟΙ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑμεΑ των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Σημειώσεις:

ΕΣΥ: Εθνικό Σύστημα Υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια: