ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Για την ομιλία του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Μάγκυ Δούση, δήλωσε:

«Ο πρωθυπουργός μιλώντας στο ευρωκοινοβούλιο, προσπάθησε να ωραιοποιήσει τη σκληρή πραγματικότητα της χώρας αποδίδοντας επιτυχίες στο έργο της κυβέρνησής του και συνεχίζοντας να υπόσχεται την έξοδο από την κρίση.
Παρουσιάζει ως επιτυχημένη πολιτική την μείωση του ελλείμματος κατά 13% υποτιμώντας ότι αυτό επιτεύχθηκε με μείωση του ΑΕΠ κατά 25%, μείωση του εισοδήματος κατά 38% και την αύξηση της ανεργίας κατά 60%. Επιμένει δε, να παρουσιάζει το λογιστικό πλεόνασμα ως απόδειξη των "επιτυχημένων επιλογών" του.

Ο Α. Σαμαράς εμφανίζεται για ακόμη μία φορά αμετανόητος για τις επιλογές του και αμετακίνητος όσον αφορά στις πολιτικές που διαλύουν τον κοινωνικό ιστό.
 Η έλλειψη σχεδίου της κυβέρνησης για την έξοδο από την πολυδιάστατη κρίση παραμένει η σκληρή πραγματικότητα. Η χώρα έχει ανάγκη από ένα εναλλακτικό σχέδιο για την κοινωνία, την πραγματική οικονομία και το περιβάλλον που δε φαίνεται να αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης Σαμαρά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: