ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Μικρότερο επίδομα, λιγότερο πετρέλαιο, νέα αδιέξοδη πολιτική θέρμανσης

Η καταγεγραμμένη σε απώλειες ΦΠΑ περσινή αποτυχία στην πολιτική θέρμανσης δεν έγινε μάθημα στο πάθημα της κυβέρνησης. Έτσι, αντί να στραφεί σε βιώσιμες λύσεις με γνώμονα τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη, κινείται και πάλι με στόχο μόνο τα εισπρακτικά κριτήρια και επεκτείνει το επίδομα σε περισσότερους καταναλωτές μειώνοντάς το.
Διατηρώντας, όμως, τις τιμές του πετρελαίου σε υψηλές τιμές, είναι αναμενόμενη η αδυναμία των καταναλωτών να προμηθευτούν την ικανοποιητική ποσότητα πετρελαίου, αδυναμία που θα τους οδηγήσει στις περσινές επιλογές (χρήση καυσοξύλων, καύση ακατάλληλων αντικειμένων, κ.ά.) και θα επιφέρει τις ίδιες καταστροφικές συνέπειες (στέρηση νοικοκυριών του δικαιώματος στη θέρμανση, έξαρση της λαθροϋλοτομίας, παραεμπόριο ξυλείας και φοροδιαφυγή, αιθαλομίχλη και επιβάρυνση της δημόσιας υγείας).

Οι Οικολόγοι Πράσινοι γνωρίζουμε ότι για το πρόβλημα της οικιακής θέρμανσης δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις και είναι σαφές ότι η πολιτική μας απέχει από τη χρήση του πετρελαίου και την εξάρτηση της χώρας και των νοικοκυριών από τις έντονες διακυμάνσεις των τιμών του και τη διεθνή αγορά. Για αυτό και έχουμε προτείνει λύσεις στην κατεύθυνση μιας πράσινης πολιτικής για τη θέρμανση, που εξασφαλίζουν προστασία του καταναλωτή και του περιβάλλοντος ταυτόχρονα. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση απλά τις αγνοεί, διαιωνίζοντας την αποτυχημένη πολιτική της, επιβεβαιώνει την αδιαφορία της για το κοινωνικό σύνολο και το περιβάλλον, την κοντόφθαλμη οπτική της για άμεσες εισπράξεις και πιθανά την εξάρτησή της από μια αγορά που διαμορφώνει την πολιτική της αντίθετα με το κοινό συμφέρον.

Διαβάστε επίσης: Προτεραιότητα η θέρμανση των αδύναμων χωρίς τα περσινά λάθη

Δεν υπάρχουν σχόλια: