ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Η ατολμία θα ευνοήσει «ασυλία» της ναζιστικής οργάνωσης

Η κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής

Οι Οικολόγοι Πράσινοι επιμένουμε ότι η Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί με κάθε νόμιμο τρόπο, τόσο πολιτικά όσο και ποινικά, για τις περιπτώσεις αδικημάτων που της αποδίδονται και δεν έχουν διαλευκανθεί, αλλά και ως εγκληματική οργάνωση, αφού εμπίπτει στις σχετικές διατάξεις του Ποινικού Δικαίου. Κατά συνέπεια, η κυβέρνηση οφείλει να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες να την αντιμετωπίσει χωρίς δημαγωγικές κορώνες για την προστασία της δημοκρατίας και της νομιμότητας, που η ίδια καταλύει συστηματικά και προκαλούν το κοινό αίσθημα. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα ευθύνεται όχι μόνο γιατί αποτελεί μέρος του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που την έθρεψε, αλλά και γιατί η ατολμία της θα ευνοήσει τη διατήρηση της ιδιότυπης ασυλίας που ήδη απολαμβάνει η ναζιστική οργάνωση, άρα και θα επανατροφοδοτήσει τη δράση της.
Αν η διενέργεια της έρευνας για τα οικονομικά της Χρυσής Αυγής υλοποιηθεί με αποφασιστικότητα για διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, θα έχει διπλή σημασία: θα φανερώσει από ποιους χρηματοδοτείται η εγκληματική της δράση αλλά και αν διοχετεύει την κρατική χρηματοδότηση σε εγκληματικές ενέργειες και πράξεις που στρέφονται κατά της δημοκρατίας και της ίδιας της κοινωνίας. Στην πρώτη περίπτωση θα αποκαλυφθούν πρόσωπα, στη δεύτερη η ωμή αλήθεια: ένα κόμμα εκλεγμένο από το λαό δαπανά δημόσιο χρήμα για να σκορπά φόβο και θάνατο στο λαό. Καλή αφορμή για να σκεφτούν ξανά οι ψηφοφόροι της αν αυτό επιθυμούσαν όταν τη στήριζαν για να πατάξουν τη διαφθορά του πολιτικού συστήματος.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουμε στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες
σε όλη τη χώρα:

•  για να μπει ένα τέλος στην κρατική υποκρισία και στην εγκληματική ανοχή - αν όχι συμπόρευση- της Αστυνομίας με τη Χρυσή Αυγή.

•  για να αναλάβει επιτέλους η Δικαιοσύνη το ρόλο της, ο οποίος στην αντιμετώπιση της ακροδεξιάς βίας, υπήρξε προκλητικά «διακοσμητικός».

•  για να συνειδητοποιήσει το πολιτικό σύστημα ότι δεν μας αρκούν οι αντιφασιστικές ρητορείες και τα «πυροτεχνήματα», αλλά απαιτούμε πράξεις που έχουν διάρκεια και ουσιαστικό αποτέλεσμα.

•  για να ξυπνήσει η επονομαζόμενη «γκρίζα ζώνη» της ελληνικής κοινωνίας, η οποία θρέφεται με το λαϊκισμό και οπλίζει με την ψήφο της δολοφόνους.

•  για να καταλάβουν οι φασίστες ότι οι μέρες του εγκληματικού τους οίστρου έχουν τελειώσει ανεπιστρεπτί και ήρθε η ώρα να πληρώσουν το λογαριασμό.

Διαδηλώνουμε γιατί την ελευθερία και τη δημοκρατία σ΄ αυτόν τον τόπο, δεν θα τις χαρίσουμε σε κανέναν. Γιατί ούτε θα ξεχάσουμε, ούτε θα συγχωρήσουμε τις δολοφονίες, τους τραμπουκισμούς και την τρομοκρατία που επέβαλαν οι νεοναζί στον τόπο μας. Και κυρίως, δεν θα επιτρέψουμε να συμβούν ξανά. Διαδηλώνουμε για να μπουν τίτλοι τέλους στο βίαιο ναζιστικό σήριαλ, στο οποίο πρώτη η Πολιτεία, αλλά και ένα τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, υπήρξαν έως σήμερα απαθείς θεατές, αν όχι αρωγοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: