ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Ο νεο-ναζισμός και η ξενοφοβία δεν προσφέρουν λύση στην κρίση

Στην αντιφασιστική μέρα δράσης 19 Γενάρη Αθήνα πόλη – αντιφασιστική και στην πορεία ενάντια στο νέο-ναζισμό και την ξενοφοβία που οργανώθηκε το Σάββατο 19 Ιανουαρίου συμμετείχαν οι Οικολόγοι Πράσινοι. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία της Ιζαμπέλ Ντουράν, της Βελγίδας ευρωβουλευτού των Πράσινων και αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου. Οι Οικολόγοι Πράσινοι - απέναντι σε κάθε ρατσιστική, φασιστική και νεοναζιστική συλλογικότητα - υπερασπίζονται τις ανθρώπινες αξίες και διεκδικούν μια ειρηνική, μη βίαιη κοινωνία όπου όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι στις ευκαιρίες και στα δικαιώματα, ίσοι στην ελευθερία του λόγου και απαλλαγμένοι από το φόβο.


Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος, μιλώντας προς τους συγκεντρωμένους από την εξέδρα στην Ομόνοια μετέφερε το μήνυμα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο ότι «η Ελλάδα πρέπει να βγει από την κρίση με αλληλεγγύη» και «να αναδειχθεί από εδώ το νέο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο»...
«Η λύση στην κρίση δεν είναι η επιστροφή σε βάρβαρες αντιλήψεις και στα εγκλήματα του ναζισμού που οδήγησαν την Ευρώπη στη φρίκη. Αποτελούν προκλητική παραβίαση του νόμου οι επιθέσεις ή η ενθάρρυνση επιθέσεων εναντίον ανθρώπων λόγω του χρώματος του δέρματός τους ή του μεγέθους της μύτης τους. Η κοινωνία δε μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε φαινόμενα τα οποία θα μας ξεσήκωναν όλους αν στρέφονταν ενάντια στα παιδιά μας που έχουν μεταναστεύσει σήμερα σε άλλες χώρες. Θα τα ανεχόμαστε στη χώρα όπου γεννήθηκε η δημοκρατία, σε μια χώρα που έχασε τα καλύτερα παιδιά της γιατί μετανάστευσαν ή αναζήτησαν σε δύσκολες εποχές καταφύγιο σε άλλες χώρες ως πρόσφυγες; Θα τα ανεχόμαστε ενώ τα βιβλία μας μιλάνε για το "θεό της φιλοξενίας" και για το "θεό της αγάπης προς τους άλλους";»

Η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Βάσω Νάκου, δήλωσε: «Η Ελλάδα έχει ζήσει το φασισμό και οφείλει να θυμάται τι σημαίνει. Όσοι διεκδικούμε μια ειρηνική – μη βίαιη αντίσταση στον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας και στο νεοναζισμό, συμμετέχουμε σε αντιφασιστικές πρωτοβουλίες και προτείνουμε δημιουργικές ιδέες για την αλληλεγγύη και την αρμονική συμβίωση των πολιτών, από όπου κι αν αυτοί  προέρχονται. Η πολυπολιτισμικότητα είναι πολιτισμός και όχι πρόβλημα, ενώ οι μετανάστες είναι θύματα μιας ευρύτερης κρίσης και όχι το αίτιο της. Όπως έγραφε χαρακτηριστικά ένα πανό μας στην πορεία, δε φοβόμαστε τους ξένους, φοβόμαστε την ξενοφοβία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: