ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Να τελειώνουμε επιτέλους με τη ρατσιστική βία-καμία ανοχή στους δολοφόνους!

Οι Οικολόγοι Πράσινοι αισθανόμαστε θλίψη και οργή για τη δολοφονία του 27χρονου μετανάστη από το Πακιστάν, από δύο Έλληνες την ώρα που οδηγούσε το ποδήλατο του. Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της Αστυνομίας, στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν μαχαίρια, ενώ από την έρευνα που ακολούθησε στα σπίτια τους βρέθηκαν και άλλα όπλα, αλλά και 50 προεκλογικά φυλλάδια, τα οποία οι δημοσιογραφικές πληροφορίες εξαρχής απέδιδαν στο κόμμα της Χρυσής Αυγής.


Γνωρίζουμε όλοι/ες πολύ καλά ότι το περιστατικό αυτό δεν είναι ούτε μεμονωμένο, ούτε η κορυφή του παγόβουνου. Είναι ένα από τα συχνά περιστατικά ρατσιστικής βίας, που στην πλειονότητα τους δε βλέπουν  καν το φως της δημοσιότητας  και οι δράστες δε συλλαμβάνονται ποτέ. Γνωρίζουμε επίσης, ότι ακόμα και αν δουν το φως της δημοσιότητας και οι δράστες συλληφθούν, τα ρατσιστικά εγκλήματα αργούν υπερβολικά να εκδικαστούν, με αποτέλεσμα την ουσιαστική ατιμωρησία των δραστών.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητάμε την άμεση διαλεύκανση των κινήτρων των δραστών που είναι προφανέστατα ρατσιστικά και την άμεση διεξαγωγή της δίκης. Απαιτούμε από την Πολιτεία, να δείξει επιτέλους μηδενική ανοχή στους πραγματικούς εγκληματίες. Παράλληλα, οφείλει να ερευνήσει όλες τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν σχέσεις αστυνομικών με ακροδεξιές οργανώσεις αλλά και εμπλοκή αστυνομικών οργάνων σε περιστατικά ρατσιστικής βίας. Η Πολιτεία οφείλει επίσης να πάρει όλα τα αναγκαία και απαραίτητα μέτρα ώστε η αστυνομία να επιτελεί το ρόλο που της αντιστοιχεί και της αρμόζει στο πλαίσιο της Δημοκρατίας. Η δε Δικαιοσύνη οφείλει να δράσει άμεσα, χωρίς καθυστέρηση και να αποδώσει ευθύνες εκεί που ανήκουν.

Πάνω από όλα εμείς οι πολίτες οφείλουμε να αφυπνιστούμε και να αντιδράσουμε απέναντι στο τέρας του φασισμού που αναπτύσσεται δίπλα μας. Για να μην υπάρξει άλλος μετανάστης ή οποιοσδήποτε άλλος πολίτης, που απλά έτυχε να περνάει από το λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή και αυτό να του στοιχίσει τη ζωή. Για να μην αφήσουμε το φόβο και το μίσος να πρωταγωνιστήσουν στη ζωή μας.

Η Θεματική Ομάδα Δικαιωμάτων των Οικολόγων Πράσινων


Ποιος ήταν ο Σαχτζάτ Λουκμάν
(Από την Ελευθεροτυπία: http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=336690)

Ο νεαρός Πακιστανός Σαχτζάτ Λουκμάν γεννήθηκε το 1986. Ζούσε στην Ελλάδα έξι χρόνια. Τον μαχαίρωσαν την ώρα που έφθανε στη δουλειά του. Δούλευε στις λαϊκές αγορές. Ξεκινούσε από το Περιστέρι όπου κατοικούσε, στις 2.30 για να φθάσει, μία ώρα μετά, στον εργοδότη του, στα Πετράλωνα. Και να φορτώσει τα πορτοκάλια.

«Σήμερα δεν ήρθε», απάντησε ο εργοδότης του στους τρεις Πακιστανούς συγγενείς του, με τους οποίους μοιραζόταν το δωμάτιο στην οδό Λαχανά 48, στο Περιστέρι. Ο 25χρονος συγκάτοικός του, Ομάρ, λέει ότι ο Σαχτζάτ ζούσε νόμιμα:«Είχε πάρει ροζ κάρτα, προσωρινής παραμονής. Τον τελευταίο μήνα δούλευε στη λαϊκή. Πριν ήταν φύλακας εργοταξίου στον Ασπρόπυργο. Το εργοτάξιο έκλεισε».

 Λέει ότι «ζούσε πολύ δύσκολη ζωή. Είχε οχτώ αφέλφια. Επαιρνε 20 ευρώ μεροκάματο και τα έστελνε στο Πακιστάν για να παντρευτούν οι αδελφές του. Ελεγε συχνά ότι ποτέ ο ίδιος δεν θα καταφέρει να κάνει οικογένεια και να ζήσει σαν άνθρωπος».

Περίπου 800 ρατσιστικά χτυπήματα εναντίον Πακιστανών σημειώθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, όπως καταγγέλλει ο Τζαβέντ Ασλάμ, εκπρόσωπος της πακιστανικής κοινότητας. Αναφέρεται μάλιστα στο τελευταίο περιστατικό, που σημειώθηκε στο Μαρούσι πριν από δύο μήνες, τονίζοντας ότι: «Δύο Πακιστανοί χαροπάλευαν μέρες. Είναι ο πέμπτος νεκρός Πακιστανός»....

Δεν υπάρχουν σχόλια: