ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ;

Για τη δίκη της Μαργαρίτας Καραβασίλη

Να απαλλαγεί από τις κατηγορίες περί συκοφαντικής δυσφήμισης για την κριτική που άσκησε σε θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής η τέως Γενική Επιθεωρήτρια Περιβάλλοντος κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι μια και θεωρούν ότι αποτελεί στην ουσία πολιτική δίωξη του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ (μέσω του νυν Γενικού Επιθεωρητού Περιβάλλοντος), λόγω της ανεξαρτησίας της και της ενσυνείδητης δουλειάς της στην υπηρεσία, για όσο καιρό ασκούσε το λειτούργημά της, αλλά και λόγω της κριτικής της για τα προβλήματα ρύπανσης του Ασωπού και άλλων περιοχών.

Ο επικεφαλής της εκλογικής καμπάνιας των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος θα παραστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης στην εκδίκαση της έφεσης της τ. Γενικής Επιθεωρήτριας Περιβάλλοντος κας Μαργαρίτας Καραβασίλη που ξεκινάει τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009, στο Α’ Τριμελές Εφετείο Αθήνας, κατά της απόφασης που εξέδωσε το ΣΤ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο το 2008, μετά από μήνυση του σημερινού Γενικού Επιθεωρητή Περιβάλλοντος κ. Ιωάννη Δερμιτζάκη.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι τονίζουν ότι αντί να επιβραβεύονται όσοι στη διοίκηση ασκούν ευσυνείδητα τη δουλειά τους ιδιαίτερα σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, αντιμετωπίζουν συχνά την δυσφορία, τη δυσμένεια και την εκδικητικότητα των πολιτικών προϊσταμένων τους. Όπως τόνισε ο Νίκος Χρυσόγελος, επικεφαλής της εκλογικής καμπάνιας των Οικολόγων Πράσινων «Σε μια εποχή που η διαφθορά και η αδιαφάνεια έχουν ξεσηκώσει την κοινωνία, είναι αδιανόητο η κριτική να ερμηνεύεται στενά ως συκοφαντική δυσφήμηση και η κα Μ. Καραβασίλη γνωστή για την επιστημονική αρτιότητα, την ανεξαρτησία της απέναντι στην εξυπηρέτηση διαφόρων σκοπιμοτήτων και την προσήλωσή της στην προστασία του περιβάλλοντος να διώκεται. Η συμπαράστασή μας στο πρόσωπο της είναι αυτονόητη και μια ισχυρή ένδειξη ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν θα αφήσουμε όσους και όσες κάνουν ενσυνείδητα τη δουλειά τους στο δημόσιο να μένουν μόνοι και μόνες απέναντι σε όσους θα έπρεπε να απολογούνται για την αδράνεια, την αδιαφορία ή και την συνενοχή τους στην καταστροφή του περιβάλλοντος και των δασών.

«Οι Οικολόγοι Πράσινοι που ζητούν την ψήφο των πολιτών στις εκλογές του 2009 με το σαφές πολιτικό μήνυμα «Οικολόγοι Πράσινοι- ψήφος συνείδησης» θα σταθούν ξανά στο πλευρό της Μ.Καραβασίλη (και όσων αγωνίζονται για το περιβάλλον και το μέλλον μας) υπερασπιζόμενοι όσους επιλέγουν να κάνουν ενσυνείδητα τη δουλειά τους σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος», επισήμανε η Ιωάννα Κοντούλη, μέλος της Γραμματείας και δεύτερη επικεφαλής της εκλογικής καμπάνιας των Οικολόγων Πράσινων. «Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν ότι η δίκη είναι πολιτική και δικαίως προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον και την κινητοποίηση περιβαλλοντικών φορέων. Η παραπομπή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το θέμα της ρύπανσης του Ασωπού και η πρόσφατη καταδίκη της για το θέμα της απαράδεκτης αντιμετώπισης των αποβλήτων, επιβεβαιώνουν την άποψη μας ότι άλλοι έπρεπε να κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου και όχι η Μ. Καραβασίλη».

Σημείωση: Η αντικατάσταση της κ. Καραβασίλη είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις ενώσεων πολιτών, οικολογικών και πολιτικών οργανώσεων, αλλά και δημοσιογραφικό έλεγχο της όλης πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων για τα προβλήματα προστασίας του περιβάλλοντος. Η κριτική της κ. Καραβασίλη για τη μη έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβαση στο σοβαρό πρόβλημα ρύπανσης του Ασωπού, αλλά και για τα προβλήματα στο Λαγονήσι και το Λαύριο, από επιχειρηματικές επιδιώξεις με μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά, εξακολουθεί να είναι και σήμερα επίκαιρη, καθώς τα ίδια προβλήματα, δυστυχώς, παραμένουν έντονα.

Πληροφορίες: Ν. Χρυσόγελος, τηλ 6936672882
Ι. Κοντούλη, τηλ 6972400417

Δεν υπάρχουν σχόλια: