ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Τώρα είναι η ευκαιρία να αλλάξουμε την πολιτική. Εσύ θα απέχεις;


Τις τελευταίες μέρες της προεκλογικής περιόδου έγινε με καθοδηγούμενο και οργανωμένο τρόπο μεγάλη διαστρέβλωση των θέσεων των Οικολόγων Πράσινων για τα λεγόμενα εθνικά θέματα. Πολλή λάσπη έπεσε στο πλαίσιο της προσπάθειας να ανακοπεί το μεγάλο κύμα αλλαγής του πολιτικού σκηνικού και της πολιτικής που φαίνεται να επιδιώκουν οι πολίτες στρεφόμενοι προς τους Οικολόγους Πράσινους.

Για τα θέματα αυτά -που εμείς ονομάζουμε εξωτερικής πολιτικής- και σε αντίθεση με αυτούς που οδήγησαν τόσα χρόνια τη χώρα από αποτυχία σε αποτυχία, ως Οικολόγοι Πράσινοι προτείνουμε μια υπεύθυνη πολιτική που βασίζεται στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αξιοποιεί το διεθνές δίκαιο καθώς και τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Προτείνουμε πολιτικές επαναπροσέγγισης και δημιουργίας γεφυρών αλληλοκατανόησης, που στοχεύουν στο κοινό και βιώσιμο ευρωπαϊκό μέλλον της περιοχής μας, στην ανάδειξη των κοινών συμφερόντων αντί της μισαλλοδοξίας και της εμμονής στα προβλήματα και τις φοβίες.

Αυτοί που το 1992 υιοθετώντας ακραίες αντιλήψεις ΔΕΝ επέτρεψαν την υιοθέτηση του πακέτου Πινέιρο που προέβλεπε σύνθετη ονομασία, εγγύηση των υπαρχόντων συνόρων και εξάλειψη αλυτρωτικών διεκδικήσεων είναι αυτοί που πρέπει να απολογηθούν γιατί οδήγησαν τη χώρα σε μια εθνική ήττα.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι αγαπάμε τη χώρα μας ως πολίτες και όχι ως οπαδοί.

Σε αυτές τις εκλογές δεν κρίνεται ούτε το όνομα της ΠΓΔΜ, ούτε η λύση του Κυπριακού!


Κρίνεται το μέλλον του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα, το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το αν στο κέντρο της πολιτικής θα μπουν τα οικολογικά θέματα και οι πράσινες λύσεις.

Η στάση σου στις 7 Ιουνίου είναι αυτή που θα καθορίσει:

• Αν θα υπάρξει προοπτική ανατροπής του σημερινού σάπιου πολιτικού συστήματος. Της διαφθοράς, της διαπλοκής, της κακοδιοίκησης, των πελατειακών σχέσεων, της εξοντωτικής γραφειοκρατίας, των ρουσφετιών και των "εξυπηρετήσεων".

• Αν θα αλλάξουμε τους συσχετισμούς στην ΕΕ και το Ευρωκοινοβούλιο με στόχο μια κοινωνική, οικολογική, δημοκρατική και αλληλέγγυα Ευρώπη.

• Αν θα αντιμετωπίσουμε τις πελατειακές σχέσεις δημιουργώντας θεσμούς και προωθώντας πολιτικές που δημιουργούν θέσεις εργασίας, που αναπτύσσουν αποτελεσματικές κοινωνικές πολιτικές προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών.

• Αν θα προκριθούν συνεκτικές πράσινες λύσεις για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση ή αν τα μέτρα για την έξοδο από την κρίση θα συντηρήσουν ένα αποτυχημένο οικονομικό μοντέλο για να μας οδηγήσουν σε νέα βαθύτερη κρίση, οικονομική και περιβαλλοντική.

• Αν η Ελλάδα και η Ευρώπη θα αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον υπόλοιπο κόσμο και τις επόμενες γενιές εφαρμόζοντας μια ουσιαστική πολιτική για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

• Αν θα συνεχίσουμε να σπαταλάμε ενέργεια που παράγουμε από κάρβουνα και πετρέλαιο ή αν θα μάθουμε να ζούμε χρησιμοποιώντας λιγότερη ενέργεια που θα παράγεται από ανανεώσιμες πηγές, αν θα πάρουμε μέρος σε μια ειρηνική, πράσινη ενεργειακή επανάσταση που θα δημιουργήσει εκατομμύρια θέσεις εργασίας, θα συμβάλει στην ενεργειακή ανεξαρτησία, την ειρήνη και την ασφάλεια.

• Αν θα αρχίσουμε να αξιοποιούμε τους φυσικούς πόρους στο βαθμό που αυτοί αντέχουν ή αν θα συνεχίσουμε να καταστρέφουμε το περιβάλλον και τους εαυτούς μας δημιουργώντας Ασωπούς, Μαλιακούς, Κορώνειες και καμένα δάση.

• Αν θα μεταρρυθμίσουμε το φορολογικό σύστημα, θα αναπτύξουμε περιβαλλοντικές πολιτικές και μηχανισμούς ελέγχου και θα υιοθετήσουμε κίνητρα και αντικίνητρα που θα στρέψουν την οικονομία προς πράσινη, υπεύθυνη και αλληλέγγυα κατεύθυνση.

• Αν θα διαμορφώσουμε ένα μέλλον βιώσιμο για όλους τους πολίτες μέσα από την ανάπτυξη της δημοκρατίας και στήριξη της κοινωνίας των πολιτών.

• Αν θα υποστηρίξουμε μια διατροφική επανάσταση που θα διασφαλίσει καθαρή και ασφαλή τροφή για όλους, χωρίς διατροφικά σκάνδαλα και μεταλλαγμένα.

Ίσως για αυτό θα ήθελαν να σε στείλουν "για μπάνιο".

Το σίγουρο είναι ότι τώρα είναι η ευκαιρία να αλλάξεις το πολιτικό σκηνικό.

Μην την πετάξεις!

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: