ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Για τις κεραίες Κινητής τηλεφωνίας στην Κίσαμο

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταγγέλλουν την προκλητική στάση των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στην Κίσαμο Χανίων, οι οποίες, αφήνοντας για 16 μέρες χωρίς σήμα την πόλη μετά από δικαστική απόφαση απομάκρυνσης κεραιών που λειτουργούσαν κοντά σε σχολεία, δημιουργούν κλίμα απειλών κι εκφοβισμού κατά μελών των Οικολόγων Πράσινων και οικολογικών οργανώσεων.
Με δικαστική απόφαση, μετά από προσφυγή του Δήμου Κισάμου Χανίων, της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Κισάμου και Συλλόγων Γονέων των σχολείων, οι κεραίες τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονταν κοντά σε σχολεία και νηπιαγωγείο στο κέντρο της πόλης της Κισάμου έπρεπε να απομακρυνθούν έως τις 20 Απριλίου.


Οι εταιρείες κατέβασαν το διακόπτη αμέσως μόλις τους επιδόθηκε η απόφαση, αφήνοντας χωρίς σήμα για κινητά την πόλη της Κισάμου από την 1η Απριλίου, μιας και δεν είχαν φροντίσει να καλύπτουν με άλλες κεραίες την περιοχή, παρότι η δικαστική απόφαση τους έδινε τη δυνατότητα να απομακρύνουν τις κεραίες στις 20 Απριλίου, για να βρουν εναλλακτική λύση μέχρι τότε.
Το σήμα για κινητά επανήλθε σήμερα 16 του μηνός στην περιοχή, μετά και από καταγγελία στην Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών στην Αθήνα. Υπήρξαν απειλές και ισχυρή πίεση κατά μελών της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Κισάμου και των Οικολόγων Πράσινων, τα οποία επιχειρείται να στοχοποιηθούν στην περιοχή και να τους φορτωθεί ότι αυτοί φταίνε που δε λειτουργούν τα κινητά.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν:
• την κυβέρνηση, το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών αλλά και την Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών να παρέμβουν άμεσα προς τις εταιρείες ώστε να φροντίσουν να παρέχουν με νόμιμο τρόπο και άμεσα τις υπηρεσίες για τις οποίες έχουν υπογράψει συμβόλαια με πολίτες της Κισάμου.
• Όλα τα κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση υπέρ της προστασίας της υγείας των πολιτών, της τήρησης των νόμων για όλους.


Επισημαίνουμε ακόμη ότι η μη παροχή σήματος για κινητά στην πόλη της Κισάμου με άλλο νόμιμο τρόπο, αποτελεί αθέτηση συμβολαίου από την πλευρά των εταιρειών προς τους πολίτες της Κισάμου κι αποτελεί λόγο για ατομικές και ομαδικές αγωγές για να αποζημιωθούν από τις εταιρείες για την οικονομική ζημιά που υφίστανται όλες αυτές τις μέρες, θέμα που πρέπει να απασχολήσει και τις καταναλωτικές οργανώσεις.

Τονίζουμε την ηχηρή απουσία σε όλες αυτές τις μέρες της κρίσης στην Κίσαμο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (με την τιμητική για την ίδια εξαίρεση της δημάρχου της Κισάμου) το οποίο έχει μεγάλη δύναμη στην περιοχή. Εν τούτοις τα λαλίστατα κατά τα άλλα στελέχη και βουλευτές του δεν έχουν τίποτε να πουν, ταυτιζόμενα με την ανεξέλεγκτη δράση των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και με τις πρακτικές απειλών κατά του οικολογικού κινήματος, αποδεικνύοντας γι’ άλλη μια φορά ότι οι διακηρύξεις τους περί «πράσινης ανάπτυξης» αποτελούν πράσινα άλογα.

Η Εκτελεστική Γραμματεία
Πληροφορίες: Φώτης Ποντικάκης, 6973 692680

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΧΑΝΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: