ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Συνάντηση Οικολόγων Πράσινων με τη διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Συναντιούνται σήμερα Πέμπτη 9.4.2009 στις 5.30 μ.μ., μετά από πρόταση του Οικονομικού Επιμελητηρίου, αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου (Αριστοτέλους 26, 5ος όροφος).
Περιεχόμενο της συνάντησης είναι η ενημέρωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου για το περιεχόμενο της πρότασης για τις «πράσινες» επενδύσεις, που έχουν καταθέσει οι Οικολόγοι Πράσινοι.


Πρόκειται για προτάσεις διεξόδου από την οικονομική κρίση, με τίτλο «Πράσινη στροφή στην οικονομία, ριζική απάντηση στην κρίση» (https://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=84:greennewdeal&catid=20:councildec&Itemid=37), που θα δημιουργήσουν 100.000 νέες «πράσινες» θέσεις εργασίας και αναλύθηκαν σε ημερίδες σε Αθήνα (20/2) και Θεσσαλονίκη (22/2) με τίτλο «Από την οικονομική κρίση και την κρίση του μοντέλου ανάπτυξης, στην Πράσινη Οικονομία και το Green New Deal - Πράσινη λύση στην κρίση».

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουν ενεργά στη μεγάλη καμπάνια που ξεκινούν οι Ευρωπαίοι Πράσινοι από αρχές Μάρτη με στόχο τη συγκέντρωση υπογραφών και την πίεση στην Κομισιόν και τις κυβερνήσεις ώστε να δημιουργηθούν 5.000.000 νέες πράσινες θέσεις εργασίας, κάτι που θα απαιτήσει επενδύσεις 500 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Όπως σημειώνουν, «ουσιαστική διέξοδος υπάρχει μόνο αν απαντήσουμε στην οικονομική κρίση με πολιτικές που απαντούν παράλληλα και στην κρίση του περιβάλλοντος, ιδιαίτερα στην απειλή για το κλίμα».


Προτάσεις για «πράσινες επενδύσεις» κατατίθενται για μια σειρά τομείς, όπως η ενέργεια, οι μεταφορές, τα δάση, το οικιστικό περιβάλλον, η ενεργειακή αναβάθμιση των υπαρχόντων κτιρίων με μαζική μόνωση, δημιουργία χιλιάδων ηλιακών στεγών κ.α., η εξοικονόμηση νερού, η ανακύκλωση και ο τουρισμός. Περιλαμβάνονται επίσης προτάσεις για τη χρηματοδότηση των δράσεων, καθώς και αναφορές σε ευρύτερους μακροπρόθεσμους στόχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: