ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ψηφίζουν για την ευρωλίστα τους

Με συμμετοχή όλων των μελών και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου

Ξεκίνησαν οι εσωτερικές διαδικασίες για την ανάδειξη των υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


Πρόκειται για μια πραγματική δημοκρατική διαδικασία, στην οποία συμμετέχουν όλα τα μέλη που έχουν εγγραφεί μέχρι και τρεις μήνες πριν και έχουν πληρώσει τις συνδρομές τους. Η ψήφος είναι επιστολική αλλά θα στηθούν και κάλπες στις μεγάλες πόλεις στις 29 και 30 Νοεμβρίου. Τα αποτελέσματα θα επικυρωθούν σε έκτακτο συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 5, 6 και 7 Δεκεμβρίου 2008.

Η σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου θα είναι καθοριστική για την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Οικολόγοι Πράσινοι παίρνουν μέρος στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009 σε κοινή καμπάνια με τα υπόλοιπα πράσινα κόμματα για να επηρεάσουν τις εξελίξεις καθοριστικά προς την κατεύθυνση της οικολογικής-κοινωνικής βιωσιμότητας. Μια δυναμική παρουσία των Οικολόγων Πράσινων στις ευρωεκλογές στοχεύει όχι μόνο στην εκλογή πρασίνων ευρωβουλευτών για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της χώρας αλλά και στην ισχυροποίηση του ευρωπαϊκού νότου στα πλαίσια των Ευρωπαίων Πράσινων.

Η ψηφοφορία αφορά τις 16 από τις 22 θέσεις του ψηφοδελτίου ενώ οι υπόλοιπες 6 θα διατεθούν τιμητικά, στη συνέχεια, σε πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής. Συνολικά οι υποψήφιοι/ες είναι 35, με δικαίωμα να είναι κάποιος υποψήφιος/α και στις δύο κατηγορίες, στις οποίες έχει χωριστεί το ψηφοδέλτιο. Στην Α’ κατηγορία ψηφίζονται οι υποψήφιοι για τις 4 πρώτες εκλόγιμες θέσεις (τις οποίες διεκδικούν 15 άτομα) και στη Β’ κατηγορία ψηφίζονται οι υποψήφιοι για τις υπόλοιπες 12 θέσεις (τις οποίες διεκδικούν 31 άτομα).

Υπόψη ότι, σύμφωνα με το καταστατικό των Οικολόγων Πράσινων, προβλέπεται εναλλαγή στο μέσον της θητείας των εκλεγμένων σε Βουλή και Ευρωβουλή.
Ήδη έχει σταλεί σε όλα τα μέλη φάκελος με ψηφοδέλτιο καθώς και οδηγίες για τη διαδικασία της ψηφοφορίας. Στην ιστοσελίδα των Οικολόγων Πράσινων υπάρχει
για κάθε υποψήφιο/α βιογραφικό και κείμενο πολιτικής τοποθέτησης. Η διαδικασία της ψηφοφορίας θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου, η κεντρική εφορευτική επιτροπή θα ανοίξει τους φακέλους στις 3 Δεκεμβρίου και θα καταμετρηθούν τα αποτελέσματα. Το συνέδριο, στις 5,6,7 Δεκεμβρίου, θα επικυρώσει και θα ανακοινώσει επισήμως την ευρω-λίστα των Οικολόγων Πράσινων.

Ενόψει του συνεδρίου και της εσωτερικής διαδικασίας για το ευρω-ψηφοδέλτιο, έχουν ξεκινήσει συνεδριάσεις των τοπικών πολιτικών κινήσεων αλλά και περιφερειακές συνδιασκέψεις των Οικολόγων Πράσινων, όπου παρουσιάζονται οι υποψήφιοι/ες και συζητιούνται πολιτικά θέματα.

Στο συνέδριο κύρια θέματα θα είναι η ολοκλήρωση των θέσεων των Οικολόγων Πράσινων για την ευρωπαϊκή καμπάνια (εκλογική διακήρυξη, θέσεις για Ευρωπαϊκή Συνθήκη, τακτική και χρονοδιάγραμμα της καμπάνιας, θέσεις της κοινής καμπάνιας του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος). Η έναρξη του συνεδρίου θα γίνει στις 17.30 της Παρασκευής 5/12, στο ξενοδοχείο Classical Athens Imperial (Αχιλλέως 2-6 & Μεγ. Αλεξάνδρου, Πλατεία Καραϊσκάκη) με εκδήλωση-συζήτηση για την Οικονομία με τη συμμετοχή και Ευρωπαίων Πράσινων, ενώ το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7/12 οι εργασίες θα διεξαχθούν στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: