ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Η ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι, το πρώτο εκτός Βουλής κόμμα, οι οποίοι έλαβαν 1,05% των ψήφων στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2007, πραγματοποίησαν Περιφερειακή Προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη Κρήτης στο Ρέθυμνο στο Πνευματικό Κέντρο Ατσιπόπουλου, την Κυριακή 23 Μαρτίου 2008 σε μια ανοιχτή δημόσια διαδικασία με τη συμμετοχή μελών και φίλων τους, με την παρουσία του Γιάννη Χαραλαμπάκη, μέλους της Πανελλαδικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων.



Η Περιφερειακή αυτή Συνδιάσκεψη έγινε στα πλαίσια του διαλόγου για την προετοιμασία του Συνεδρίου των Οικολόγων Πράσινων που θα γίνει από 28 ως 30 Μαρτίου 2008, στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο Γκίνη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.



Στη διάρκεια της Συνδιάσκεψης παρουσιάστηκαν οι εισηγήσεις του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων για τον Απολογισμό, τον Προγραμματισμό, την Πολιτική Συγκυρία, τη Στρατηγική Ανάπτυξης των Οικολόγων Πράσινων και την Πορεία προς τις ευρωεκλογές. Παρουσιάστηκαν ακόμη οι προτάσεις τροποποίησης του Καταστατικού των Οικολόγων Πράσινων με στόχο την καλύτερη λειτουργία τους και το άνοιγμά τους στην κοινωνία και τους χιλιάδες πολίτες που τους στήριξαν στις εθνικές εκλογές.


Υπήρξε πλούσιος διάλογος και προβληματισμός πάνω στις θέσεις αυτές. Κατατέθηκαν προτάσεις και ιδέες που θα μεταφέρουν στο Συνέδριο στην Αθήνα όσοι συμμετάσχουν από την Κρήτη. Σημειώνεται ότι το Συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων είναι ανοιχτό, ενώ δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα εγγεγραμμένα μέλη, τα οποία έχουν υπερδιπλασιαστεί μετά τις εθνικές εκλογές, ενώ τοπικές Πολιτικές Κινήσεις δημιουργούνται πλέον σε ολόκληρη τη χώρα.


Στη διάρκεια των εργασιών της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης εγκρίθηκαν επίσης μια σειρά ψηφίσματα, που θα κυκλοφορήσουν τις επόμενες ημέρες:


• Για την προστασία του φαραγγιού της Καντάνου στο Ν. Χανίων, ζητώντας από τον Υπουργό Πολιτισμού να μην υπογράψει τον αποχαρακτηρισμό του ιστορικού αυτού χώρου.


• Για την λατόμευση στην Κρήτη και ειδικά για τα λατομεία στην Ανώπολη και τη Βιάννο του Ν. Ηρακλείου.


• Για την προστασία του νερού στην Κρήτη, με την άμεση λήψη μέτρων εξοικονόμησης, προστασίας των υγροτόπων του νησιού, εγκατάλειψη των σχεδίων για γήπεδα γκολφ που κατασπαταλάνε το νερό.


• Για την άμεση απελευθέρωση της Πράσινης υποψήφιας για την Προεδρία της Κολομβίας Ίνγκριντ Μπετανκούρ και όλων των ομήρων και πολιτικών κρατουμένων στην Κολομβία. Η Μπετανκούρ κρατείται όμηρος του αντάρτικού FARC εδώ και 6 χρόνια και κινδυνεύει άμεσα η ζωή της, καθώς είναι βαριά άρρωστη.


• Για τη συλλογή υπογραφών που να ζητάνε τη δημιουργία Υπουργείου Περιβάλλοντος, τη μη αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος, την μη οικοδόμηση των καμένων εκτάσεων, την τήρηση από τη χώρα μας των διεθνών συμφωνιών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, το σταμάτημα του αποκλεισμού των Οικολόγων Πράσινων από κεντρικά ΜΜΕ και δημοσκοπήσεις.
    ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Δεν υπάρχουν σχόλια: