ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες είναι σε θέση να επεξεργαστούν και να εφαρμόσουν τοπικά εναλλακτικά σχέδια αντιμετώπισης της πολύπλευρης κρίσης, τόνισε η πανελλαδική Συνδιάσκεψη Αυτοδιοίκησης των Οικολόγων Πράσινων.

Με ψήφισμά τους τα μέλη της συνδιάσκεψης, που έγινε στη Θεσσαλονίκη στις 14 και 15 Δεκεμβρίου, τάχθηκαν υπέρ της διεξαγωγής των εκλογών, αυτοδιοικητικών και ευρωεκλογών, την ίδια Κυριακή όπως ορίζει ο νόμος.

Βασικοί στόχοι της Συνδιάσκεψης των Πράσινων αυτοδιοικητικών είναι:


  • Η εξασφάλιση της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της αυτοδιοίκησης.
  • Ο αναπροσανατολισμός των στόχων και των οικονομικών πόρων της αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο ενός μακροχρόνιου και βιώσιμου σχεδιασμού.
  • Η ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης των πολιτών με την υποστήριξη και τη δημιουργία δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής οικονομίας.
  • Η βελτίωση του θεσμικού πλαισίου της αυτοδιοίκησης με οικολογικό προσανατολισμό, αποτελεσματικότητα, διαφάνεια, ουσιαστική δημοκρατική λειτουργία, συμμετοχή και κοινωνικό έλεγχο.

Στο πλαίσιο αυτό οι Οικολόγοι Πράσινοι, χωρίς να αποκλείουν την υποστήριξη αυτοδύναμων πράσινων παρατάξεων, είναι πρόθυμοι να συμμετέχουν σε παρατάξεις συμμαχίας που θα ενσωματώνουν προγράμματα για το περιβάλλον, τη βιωσιμότητα, την κοινωνική συνοχή, την απασχόληση και την κλιματική αλλαγή.

Δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν να δίνουν μάχες στις Περιφέρειες και στους Δήμους, αντιστεκόμενοι στις μίζερες, κοντόφθαλμες και πελατειακές πολιτικές, προωθώντας βιώσιμες λύσεις εξόδου από την κρίση και από την ταφόπλακα του μνημονίου, με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.

Σε αυτή τη βάση, προωθούν συνεργασίες με πρόσωπα φερέγγυα που δεν συνδέονται άμεσα με θέσεις εξουσίας και πολιτικές που έφεραν τη χώρα και το λαό στον ξεπεσμό και την εξαθλίωση.

Στις σημερινές συνθήκες η Αυτοδιοίκηση έχει ιστορικές ευθύνες και πρέπει να αποτελέσει ανάχωμα προστασίας της κοινωνίας απέναντι στην κατάρρευση του επιπέδου ζωής και του κοινωνικού κράτους. Για να το πετύχει αυτό, οφείλει να αναδείξει το θεσμικό της ρόλο και να αξιοποιήσει τους περιορισμένους πόρους με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την κοινωνία.

Θεματική Ομάδα Αυτοδιοίκησης

Διαβάστε ακόμα:
Όχι στα μικροκομματικά παιχνίδια με την ημερομηνία των ευρωεκλογών!
ΨΗΦΙΣΜΑ 3ης ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ που στηρίχθηκαν από τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: