ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Συμπαράστασή τους στους απεργούς της μονάδας ανακύκλωσης στο Ηράκλειο

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Ηρακλείου δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους του Κέντρου Διαλογής Ανακύκλωσης Υλικών του Ηρακλείου που απεργούν εδώ και 34 μέρες γιατί ο εργοδότης τους (η εταιρεία ΕΠΑΝΑ Α.Ε.) αποφάσισε την περικοπή των μισθών τους κατά 22%. Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη εταιρεία είναι οικονομικά εύρωστη και η προσπάθεια μείωσης των μισθών των εργαζομένων της δεν έχει καμμιά δικαιολογία. Στην πραγματικότητα, το έργο το οποίο επιτελούν οι εργαζόμενοι στη μονάδα αυτή (στην οποία γίνεται διαλογή των ανακυκλώσιμων αντικειμένων από τους μπλέ κάδους με τα χέρια πάνω σe ιμάντα μεταφοράς) είναι πάρα πολύ σημαντικό για την -περιβαλλοντικά και οικονομικά- σωστή διαχείριση των στερεών απορριμμάτων, που αποτελούν ένα τεράστιο πρόβλημα στις μέρες μας.
Και η αντιμετώπισή τους από τους φορείς που εμπλέκονται στο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων (κεντρικό κράτος, δήμοι, ιδιώτες) τόσο σε σχέση με τις οικονομικές απολαβές όσο και σε σχέση με τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, θα έπρεπε να είναι πολύ καλύτερη.

Ως Οικολόγοι Πράσινοι Ηρακλείου ζητούμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων και καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να ενημερωθούν για το θέμα και να τους συμπαρασταθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: