ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Ομιλία του Χρυσόγελου στο Ηράκλειο

Περιοδεία στην Κρήτη του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκου Χρυσόγελου

Οι Οικολόγοι Πράσινοι στη Βουλή. Βουλευτής των Οικολόγων Πράσινων από την Κρήτη στη Βουλή


Ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, συνεχίζοντας την περιοδεία του σε διάφορες περιοχές της χώρας, βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 30 Απριλίου στο Ηράκλειο Κρήτης. Στην συνέντευξή τύπου που έδωσε κάλεσε τους πολίτες, “την Κυριακή 6 Μαΐου να στείλουν και στην ελληνική Βουλή τους Οικολόγους Πράσινους, μετά το Ευρωκοινοβούλιο και τα Περιφερειακό Συμβούλια. Αλλά και με την ψήφο τους να στείλουν στην Βουλή με τους Οικολόγου Πράσινους έναν βουλευτή, άνδρα ή γυναίκα, από την Κρήτη. Η οργή να μετατραπεί σε συνειδητή δέσμευση για αλλαγές, οι πολίτες έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τόσο τις πολιτικές όσο και τους πολιτικούς συσχετισμούς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη”.

Ο Νίκος Χρυσόγελος τόνισε: «Καλούμε τους πολίτες να πάνε να ψηφίσουν στις 6 Μαίου. Να μην αφήσουν λίγους να αποφασίσουν για την τύχη των πολλών. Να πάνε να ψηφίσουν όμως όχι μόνο για το τι έγινε στο παρελθόν, για να τιμωρήσουν εκείνα τα κόμματα και εκείνους τους πολιτικούς που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Αλλά να πάνε να ψηφίσουν και για το πώς θέλουν να διαμορφωθεί η ζωή τους αύριο, την επόμενη μέρα των εκλογών.

Είναι, ίσως, η πρώτη φορά που οι πολίτες όχι μόνο δεν μπορούν να προγραμματίσουν τη ζωή τους, αλλά δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει αύριο και στο βάθος του τούνελ δεν φαίνεται καμμιά ελπίδα από τις θυσίες που επιβάλλουν τα αποτυχημένα μέτρα που λαμβάνονται.


Όποια κι αν είναι η αριθμητική μας δύναμη στην Βουλή, οι Οικολόγοι Πράσινοι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για λύσεις στα μεγάλα προβλήματα. Αγωνιζόμαστε ήδη μαζί με τους υπόλοιπους ευρωπαίους πράσινους και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (δείτε: www.chrysogelos.gr) για έκφραση της Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς την Ελλάδα με τρόπο που να δίνει επαρκή χρόνο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας, αλλά και πολιτική βούληση και εργαλεία χρηματοδότησης των αναγκαίων αλλαγών και παρεμβάσεων στην οικονομία, στην οργάνωση της διοίκησης, στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ανάπτυξη των κοινωνικών υποδομών που θα περιόριζαν τις επιπτώσεις από ισορροπημένα, κοινωνικά δίκαια περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του ελλείμματος και του χρέους. Ένα από τα αυτά τα εργαλεία, θα μπορούσαν να είναι τα ευρω-ομόλογα, όπως συμφώνησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την υπερψήφιση τον Μάρτη του 2010 της έκθεσης του πράσινου ευρωβουλευτή Σβεν Γκίγκολντ.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι δουλεύουμε ήδη σε ευρωπαϊκό και σε περιφερειακό επίπεδο – ακόμα και σήμερα που δεν είμαστε στην Ελληνική Βουλή - για να διαμορφωθούν και να προωθηθούν αλλαγές που απαιτούνται στην οικονομία και στην οργάνωση της διοίκησης, στις πολιτικές κοινωνικής συνοχής και απασχόλησης, στην αναγέννηση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, στην προστασία του περιβάλλοντος, των θαλασσών και των ακτών.

Έχουμε αποδείξει ότι τιμάμε την ψήφο των πολιτών, όπου έχουμε εκλεγεί. Όταν μπούν οι Οικολόγοι Πράσινοι (και) στην Ελληνική Βουλή δεν θα είναι απλώς άλλο ένα κόμμα, αλλά ένα κόμμα με διαφορετική πολιτική κουλτούρα στο Ελληνικό κοινοβούλιο.

Είναι απόλυτα εφικτό να μπει στη Βουλή με τους Οικολόγους Πράσινους ένας βουλευτής, άνδρας ή γυναίκας, από την Κρήτη, κάτι που θα δώσει την ευκαιρία να αναδειχτεί ο ρόλος που τα νησιά μας μπορεί να παίξουν στην αναγέννηση της χώρας και της κοινωνίας. Τα νησιά μας μπορούν να γίνουν ξανά κέντρο της οικολογικής, οικονομικής, πολιτισμικής, δημοκρατικής, πολιτικής και περιβαλλοντικής αναγέννησης της χώρας, να αποτελέσουν το παράδειγμα για τις λύσεις που μπορεί να οδηγήσουν στη διέξοδο από την κρίση.

Σήμερα απουσιάζει η συζήτηση για τα ουσιαστικά θέματα, για τις θέσεις των κομμάτων για το πως θα λύσουν τα προβλήματα.

Η εμμονή σε πολιτικές λιτότητας και περιοριστικές πολιτικές δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση. Όποια κι αν είναι η σύνθεση της Βουλής και της επόμενης κυβέρνησης χρειάζεται οι θεσμικοί φορείς και η κοινωνία των πολιτών,οι ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις, να αναλάβουν πρωτοβουλία για να διαμορφωθεί σε ΚΑΘΕ Περιφέρεια ένα Στρατηγικό Σχέδιο Βιωσιμότητας, Κοινωνικής Συνοχής, Σύγκλισης και Απασχόλησης 2012-2020. Έτσι ,μέσα από ένα διάλογο του νέου Κοινοβουλίου, των περιφερειακών Συμβουλίων και των κυριότερων και αντιπροσωπευτικών φορέων μπορεί να διαμορφωθεί ένα συνολικό εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα πετύχει ταυτοχρόνως τη στροφή της οικονομίας προς πράσινη κατεύθυνση, τη βιωσιμότητα (αειφορία) και την κοινωνική συνοχή, τη βελτίωση των δημοσιονομικών, τη δημιουργία σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας.

Έχουμε ισχυρούς συμμάχους στην Ευρώπη, είμαστε στην ίδια οικογένεια με τους Πράσινους. Εργαζόμαστε μαζί με τους υπόλοιπους πράσινους ευρωβουλευτές αποτελεσματικά, με όραμα αλλά και με ρεαλισμό για λύσεις στα προβλήματα και της Ελλάδας και της Ευρώπης. Η ομάδα των Πρασίνων είναι η μόνη που στάθηκε από την αρχή στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας, προτείνοντας ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, όχι τιμωρία, λιτότητα και εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας. Μαζί παρεμβαίνουμε για να κατευθυνθούν ευρωπαϊκοί πόροι στην πραγματική οικονομία και να ενισχυθούν οι μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και να αναπτυχθούν οι κοινωνικές επιχειρήσεις αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους, τοπικά κεφάλαια και αξιοποιώντας νέα οικονομικά εργαλεία.

Δεν είμαστε λοιπόν μόνοι. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Αλλά για να γίνουν πράξη χρειάζεται να έρθουν στο προσκήνιο νέες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, δημιουργικές, με προτάσεις, όραμα, δέσμευση για το δημόσιο συμφέρον. Στείλτε τους Οικολόγους Πράσινους (και) στην Ελληνική Βουλή, όπως στο Ευρωκοινοβούλιο και στα Περιφερειακά Συμβούλια, για να αγωνιστούμε όλοι μαζί, μαζί με σας, για διέξοδο από την κρίση. Στείλτε όμως στη Βουλή εκπροσώπους των Οικολόγων Πράσινων και από την Κρήτη στη Βουλή. Θα κάνουν τη διαφορά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: