ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Λαφονήσι: ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ

Με αφορμή το έργο της διάνοιξης του δρόμου Στόμιο-Λειβάδια στο Δήμο Ινναχωρίου γίναμε μάρτυρες μιας ολομέτωπης επίθεσης κατά του Δήμου Ινναχωρίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ τα συνήθη τηλεοπτικά ρεπορτάζ δεν ξεπερνάνε τα 1,5-2 λεπτά, για το θέμα αυτό "απολαύσαμε" σε συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό ρεπορτάζ δεκαεπτά (17) λεπτών, τα οποία προς δόξαν της τήρησης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, δεν έδιναν καν τη δυνατότητα να ακουστεί η άλλη άποψη.

Η επίθεση αυτή κατά του Δήμου Ινναχωρίου δεν είναι τυχαία. Πίσω από τέτοιες επιθέσεις κρύβονται σκοπιμότητες που επιδιώκουν την τσιμεντοποίηση της περιοχής του Λαφονησιού και την επαναλειτουργία νταμαριών.

Ο Δήμος Ινναχωρίου προσπαθεί να προωθήσει την ολοκλήρωση κι εφαρμογή του ΣΧΟΟΑΠ και της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης του Λαφονησιού, μιας περιοχής εξαιρετικού φυσικού κάλλους που εντάσσεται στο Δίκτυο ΦΥΣΗ (NATURA) 2000 των τελευταίων σημαντικών οικοτόπων της Ευρώπης. Η εφαρμογή της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης και η δημιουργία του Φορέα Διαχείρισης της περιοχής θα προωθήσει τόσο την προστασία της περιοχής όσο και την ήπια τουριστική ανάπτυξη. Δυστυχώς όμως, πολυποίκιλα συμφέροντα ονειρεύονται την τσιμεντοποίηση με μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, γκολφ κλπ κι από εκεί προκύπτουν και οι λυσσαλέες επιθέσεις.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα επιδιώξουν για ενημέρωση δική τους και των πολιτών συναντήσεις:
· Με το Δημοτικό Συμβούλιο και τους κατοίκους του Δήμου Ινναχωρίου,
· Με το Νομάρχη και τους Νομαρχιακούς Συμβούλους.
· Με τους φορείς που εμπλέκονται σε θέματα εφαρμογής της Ε.Π.Μ. και ολοκλήρωσης του ΣΧΟΟΑΠ.


Εκτός από τα συμφέροντα αυτών που θέλουν να θησαυρίσουν από την τσιμεντοποίηση και την καταστροφή του Λαφονησιού, υπάρχουν και τα συμφέροντα των πολλών που θέλουν να ζήσουν αρμονικά με τη φύση, που συνειδητοποιούν ότι η προστασία της φύσης είναι σε όφελος όλων κι ιδιαίτερα των επόμενων γενεών που δεν επιτρέπεται να τους αφήσουμε έναν κατεστραμμένο πλανήτη.

Η προστασία της χλωρίδας και της πανίδας, της πανέμορφης φύσης αυτής της περιοχής του Νομού μας, η προστασία και η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της παραλίας του Λαφονησιού είναι για μας το μέλλον και η παρακαταθήκη που αφήνουμε στα παιδιά μας.

Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: