ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Ξεκινάει το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος


Την έναρξη της κοινής καμπάνιας των Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος για δημιουργία 5.000.0000 πράσινων θέσεων εργασίας με επενδύσεις 500 δισεκατομμυρίων Ευρώ μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, σηματοδοτεί το συνέδριο του κόμματος το οποίο ξεκινά σήμερα στις Βρυξέλες.

Τους Οικολόγους Πράσινους, που αποτελούν ιδρυτικό μέλος του κόμματος, εκπροσωπεί 9μελής αντιπροσωπεία τους επικεφαλής της λίστας των ευρωεκλογών του κόμματος Μ.Τρεμόπουλο, Μ.Βασιλάκου, Ν.Χρυσόγελο και Κ.Διάκο, τον εκπρόσωπο του κόμματος στο Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, Τ. Κρομμύδα, και την αναπληρώτρια του Ο. Κήκου, και τρία μέλη της Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, τους Φ. Δραγούμη, Ο. Κολοκούρη και Κ. Λεμπέση.

Στο συνέδριο θα επικυρωθεί το κοινό Μανιφέστο των Πρασίνων, το οποίο έχει διαμορφωθεί μέσα από ένα συστηματικό διάλογο μεταξύ των κομμάτων όπως και οι άλλες θέσεις.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουν ότι η ομάδα των Πράσινων Ευρωβουλευτών στην επόμενη σύνθεση του ευρωκοινοβουλίου και με ελληνική εκπροσώπηση θα συνεχίσει να παίζει σημαντικό ρόλο στην προώθηση περιβαλλοντικών και κοινωνικών πολιτικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο στόχος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος για την Ελλάδα είναι να επιτύχουν οι Οικολόγοι Πράσινοι να εκλέξουν 1-2 βουλευτές στις ευρωεκλογές και σημαντικό αριθμό βουλευτών στο ελληνικό κοινοβούλιο, όποτε και αν γίνουν οι εθνικές εκλογές.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν πάνω από 300 εκπρόσωποι από τα 33 ευρωπαϊκά κόμματα πρασίνων καθώς και παρατηρητές από τα πράσινα κόμματα από άλλες ηπείρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: