ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Αναγνώριση της Κωνσταντίνας Κούνεβα, ως θύματος τρομοκρατικής ενέργειας


Η τρομοκρατική, δολοφονική επίθεση κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα από αγνώστους οι οποίοι την ανάγκασαν να πιει βιτριόλι αφού πρώτα την περιέλουσαν με αυτό, δεν τραυμάτισε, σχεδόν θανάσιμα, μόνο την ίδια, μια μετανάστρια και συνδικαλίστρια. Τραυμάτισε την ίδια τη δημοκρατία μας, πλήγωσε τις ανθρώπινες ευαισθησίες μας, εξευτέλισε κάθε έννοια συνδικαλισμού και εργασιακών δικαιωμάτων. Έβγαλε στην επιφάνεια ένα απεχθές πρόσωπο της σημερινής κοινωνίας, ένα πρόσωπο κυνικό, αδίστακτο, ρατσιστικό, ξεμπρόστιασε για άλλη μια φορά ένα ελληνικό δημόσιο που συνεργάζεται, έστω και "εν αγνοία του", με "επιχειρήσεις" και "μεσάζοντες" που δεν διστάζουν να μετέρχονται ακόμη και μαφιόζικες μεθόδους προκειμένου να επιτύχουν τους σκοπούς τους.

Ταυτόχρονα, όμως έβγαλε στην επιφάνεια και το πρόσωπο της ελληνικής κοινωνίας που αυτοοργανώνεται, συμπαραστέκεται και αντιδρά στις πράξεις βίας.

Για χάρη της Ιστορίας μας, για την οποία τόσο ανέξοδα καυχιόμαστε όποτε μας βολεύει, οφείλουμε να δείξουμε στην ιστορικό και καθαρίστρια των ενοχών μας Κούνεβα, σαν ελάχιστο δείγμα εθνικής, πολιτικής και ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ένα άλλο πρόσωπο ως ελληνικός λαός και ελληνικό κράτος.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι απαιτούμε από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς την αναγνώριση της Κωνσταντίνας Κούνεβα, ως θύματος τρομοκρατικής ενέργειας εν ώρα υπηρεσίας και να τις δοθούν όλες οι οικονομικές και κοινωνικές παροχές που δικαιούνται τα θύματα τέτοιων ενεργειών. Επιπλέον, ελπίζουμε ότι η δέσμευση της Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Φάνης Πάλλη - Πετραλιά για απονομή ισόβιας σύνταξης στην κα Κούνεβα θα πραγματοποιηθεί άμεσα.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι απαιτούμε από το ελληνικό κράτος να εφαρμόσει επιτέλους μια μεταναστευτική και κοινωνική πολιτική που θα παρέχει στους μετανάστες, τις μετανάστριες και στους /τις εργαζόμενους/ες γενικότερα, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης.

Τέλος, θεωρούμε ότι είναι μια καλή ευκαιρία για την Ακαδημία Αθηνών να αποδείξει ότι αφουγκράζεται την κοινωνία και τη ζώσα Ιστορία, θεσπίζοντας, πλάι στα άλλα ετήσια βραβεία της, ένα βραβείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Η Εκτελεστική Γραμματεία
Περισσότερες πληροφορίες: Θέμης Δημητρακόπουλο 6939 240542

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: