ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ

ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ

Το πλοίο "SPIRIT OF HUMANITY" του κινήματος FREE GAZA, με επιβάτες που αντιπροσωπεύουν 17 διαφορετικά έθνη, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα, απέπλευσε σήμερα από τη Λάρνακα και αναμένεται να φτάσει στη Γάζα στις 2 τα ξημερώματα μεταφέροντας μόνο ιατροφαρμακευτικό υλικό. Η Ισραηλινή Κυβέρνηση προειδοποίησε ότι νομιμοποιείται και έχει κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο μέσο ώστε να εμποδίσει οποιοδήποτε πλοίο να φτάσει στην Γάζα. Σε πρόσφατη προηγούμενη προσπάθεια του κινήματος FREE GAZA να στείλει έκτακτη βοήθεια με γιατρούς και ιατρικές προμήθειες στον σφαγιαζόμενο παλαιστινιακό λαό της Γάζας, το ισραηλινό ναυτικό απάντησε στις 30 Δεκεμβρίου εμβολίζοντας χωρίς προειδοποίηση το πλοίο "DIGNITY" θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη ζωή επιβατών και πληρώματος και αναγκάζοντάς το να καταφύγει με σοβαρές ζημιές σε ασφαλές λιμάνι στον Λίβανο.


Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ:
• Καταδικάζουν κάθε επίθεση με στόχο την ανθρωπιστική βοήθεια που προσπαθεί να φτάσει στον τόσο απάνθρωπα σφαγιαζόμενο παλαιστινιακό λαό και υποστηρίζουν την προσπάθεια που έκανε και κάνει γι αυτό το κίνημα FREE GAZA. Όταν κράτη και διεθνείς οργανισμοί, που είναι υπεύθυνοι για τη λήψη μέτρων ώστε να σταματήσουν αυτές οι φρικαλεότητες επιλέγουν να παραμένουν αδρανείς, τότε είναι που οι πολίτες του κόσμου πρέπει να δράσουν. Δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε θα αποφασίσει το Ισραήλ να σταματήσει τη σφαγή και να ανοίξει τα σύνορα. Η ανάγκη υποστήριξης του πληθυσμού της Γάζας με ιατροφαρμακευτική ανθρωπιστική βοήθεια είναι άμεση.
• Εκφράζουν την απέχθειά τους απέναντι στις μαζικές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και στην απουσία κάθε σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή. Πιστεύουν ότι το πιο άμεσο και επιτακτικό βήμα είναι να επιτραπεί η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως αυτή που μεταφέρει το πλοίο "SPIRIT OF HUMANITY", στον Παλαιστινιακό λαό που τόσο την έχει ανάγκη.
• Ανησυχούν από τις απειλές του Ισραήλ και το καθιστούν υπεύθυνο για οποιαδήποτε βλάβη συμβεί στο πλοίο ή στους επιβαίνοντες σε αυτό. Ελπίζουν πως το Ισραήλ, σαν μια πρώτη ένδειξη καλής θέλησης, θα επιτρέψει τελικά στην ανθρωπιστική βοήθεια να φτάσει με ασφάλεια στον προορισμό της.
• Ζητούν από την Ελληνική Κυβέρνηση και το Υπ. Εξωτερικών να ενεργοποιηθούν ώστε το ειρηνιστικό και ανθρωπιστικό ταξίδι του "SPIRIT OF HUMANITY" να φτάσει στη Γάζα ασφαλές και να προστατεύσει τη ζωή των Ελλήνων και όλων όσων επιβαίνουν σε αυτό προσπαθώντας να περισώσουν από αυτόν τον πόλεμο την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά.


Η Εκτελεστική Γραμματεία
Πληροφορίες: Γιάννα Κοντούλη 6972 400417

Δεν υπάρχουν σχόλια: