ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΗΕNS PRIDE 2008 O ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ VΟLKER BECK

Μετά από πρόσκληση της ΟΛΚΕ και των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ συμμετέχει στο ΑΤΗΕΝS PRIDE 2008 στην Αθήνα στις 7 Ιουνίου ο Volker Beck βουλευτής των Γερμανών Πρασίνων, πρώτος επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Γερμανών Πρασίνων (Erster Parlamentarischer Geschäftsführer).

Ο Volker Beck είναι γνωστός για τους αγώνες του για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλον τον κόσμο, όπως για:


• την κατάργηση της θανατικής ποινής,

• την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα, στο Ουζμπεκιστάν, στην Καμπότζη, στην Μιανμάρ (Βιρμανία), στο Σουδάν, στο Τουρκμενιστάν, στη Νιγηρία, στη Ρωσία αλλά και στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ,

• το σταμάτημα της κακοποίησης των Ρομά στο Κόσσοβο, στην Ιταλία και σε άλλες χώρες,

• το σεβασμό των δικαιωμάτων των Θιβετιανών από την Κίνα. Στις 10/4/2008 μίλησε στο γερμανικό κοινοβούλιο για την καταπίεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Θιβέτ φορώντας ένα T-shirt με τη λέξη «ανθρώπινα δικαιώματα» στα κινέζικα.

Ασκεί συστηματική κριτική στην πολιτικής της κας Μέρκελ θεωρώντας ότι αντιφάσκουν τα έργα με τα λόγια της. Δεν διστάζει, επίσης, να ασκήσει κριτική στην αντιτρομοκρατική πολιτική του Μπους ότι αντιστρατεύεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Έχει αγωνιστεί για την απελευθέρωση λεσβιών στο Ιράν και πολιτικών κρατουμένων στην Κούβα και τη Συρία, καθώς για την ενσωμάτωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο διάλογο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τρίτες χώρες (Κίνα, Ρωσία κα).

Έχει συμμετάσχει σε (απαγορευμένες) διαδηλώσεις PRIDE στη Βαρσοβία, τη Μόσχα και τη Ρήγα, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η καταπίεση των γκέι και λεσβιών.

Πρωτοστάτησε στη νομοθετική ρύθμιση των ίσων δικαιωμάτων για όλους στη Γερμανία στις αρχές του 2005 και ήταν από τους πρώτους που χαιρέτησαν την αντίστοιχη πρωτοβουλία του Ισπανικού κοινοβουλίου τον Ιούνιο 2005, που μεταξύ άλλων αναγνώρισαν και το δικαίωμα στο γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Σύμφωνα με τον Volker Beck, «η στάση απέναντι στους ομοφυλόφιλους είναι δείκτης για την δημοκρατία. Στη συναναστροφή με τις λεσβίες και τους γκέι φαίνεται πόσο ουσιαστικό ή κατεστραμμένο είναι το περιεχόμενο μιας Δημοκρατίας. Μπορεί αυτή να διαλύσει τις προκαταλήψεις; Μπορεί αυτή να προσφέρει σε όλους τους ανθρώπους δίκαιες ευκαιρίες;»

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Πολωνία το Μάιο του 2007 για ομοφοβία και διακρίσεις ενάντια στους ομοφυλόφιλους, με αφορμή την απαγόρευση από τον τότε δήμαρχο της πορείας PRIDE ισότητας 2005. Στην απαγορευμένη πορεία είχαν συμμετάσχει τότε η Γερμανίδα βουλευτής των Πρασίνων Κλαούντια Ροτ και ο Γερμανός βουλευτής των Πρασίνων Volker Beck. Η καταδίκη αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων πολιτών εγγυάται η Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο». Η καταπίεση των ομοφυλοφίλων στη Ρωσία και η απαγόρευση του PRIDE 2006 (και του 2007) στη Μόσχα έχουν, επίσης, φτάσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Απόδειξη για το πόσο σοβαρά απασχολεί πλέον τη διεθνή κοινότητα το θέμα της εξασφάλισης ίσων δικαιωμάτων και στους ομοφυλόφιλους είναι ότι τα Ηνωμένα Έθνη αναγνώρισαν στις 11/12/2006 καθεστώς συμβούλου σε 3 οργανώσεις ομοφυλοφίλων: στη γερμανική οργάνωση Λεσβιών και Γκέι (LSVD), στη δανέζικη αντίστοιχη οργάνωση καθώς και στο ευρωπαϊκό τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Λεσβιών και Γκέι (ILGA).

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την ιστοσελίδα του: http://www.volkerbeck.de

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: