ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Όλοι έχουν λόγο και ψήφο για τους επικεφαλής των Ευρωπαίων Πράσινων | Τελευταία εβδομάδα της online ψηφοφορίας.

Την ερχόμενη Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014, ολοκληρώνεται η διαδικασία εκλογής των δυο συν-επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, με άμεση συμμετοχή όλων των Ευρωπαίων πολιτών, από 16 χρονών και πάνω, σε ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Πρόκειται για μια διαδικασία πρωτοφανή σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, την οποία ακολούθησαν με τόλμη οι Ευρωπαίοι Πράσινοι, επιλέγοντας τους δύο συν-επικεφαλής της καμπάνιας τους για τις ευρωεκλογές του Μαΐου με άμεση συμμετοχή όλων των μελών και φίλων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα https://www.greenprimary.eu/el-splashPage.html για να ενημερωθούν και να ψηφίσουν.

Υποψήφιοι είναι οι ο Γάλλος Ζοζέ Μποβέ, η Ιταλίδα Μόνικα Φρασόνι και οι Γερμανίδες Ρεμπέκα Χαρμς και Σκα Κέλλερ. 

Η συμμετοχή είναι σημαντική γιατί στις Ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου οι πολίτες δεν καλούνται να εκλέξουν μόνο ευρωβουλευτές αλλά και να προκρίνουν κάποιον για Πρόεδρο της Κομισιόν, δίδοντας παράλληλα πολιτικό μήνυμα για το μέλλον της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Το 2004 οι Ευρωπαίοι Πράσινοι ήταν πρωτοπόροι στην οργάνωση της πρώτης πανευρωπαϊκής εκστρατείας για τις ευρωπαϊκές εκλογές. Δέκα χρόνια αργότερα, είναι το πρώτο ευρωπαϊκό κόμμα που οργάνωσε σε ευρωπαϊκή κλίμακα μια ανοικτή δημοκρατική διαδικασία για να επιλέξει τους δύο κορυφαίους υποψηφίους στον προεκλογικό τους αγώνα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι Ευρωπαίοι Πράσινοι ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των νεώτερων μελών της ευρωπαϊκής κοινωνίας, δίνοντας το δικαίωμα ψήφου και στους δεκαεξάρηδες, παρακινώντας τους να συμμετέχουν ενεργά στο πολιτικό γίγνεσθαι προς όφελος της δημοκρατίας.

Σε περιόδους οικονομικής κρίσης και μειωμένης εμπιστοσύνης στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, η διαδικασία επιλογής των επικεφαλής των Ευρωπαίων Πράσινων αποδεικνύει ότι η ευρωπαϊκή πολιτική μπορεί να είναι διαφορετική: συμμετοχική, διαδραστική, δημοκρατική και διασκεδαστική!

Περισσότερες πληροφορίες στις ενημερωτικές αναρτήσεις των Οικολόγων Πράσινων Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: