ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Μ. Τρεμόπουλος: Αφοπλίστε τους μιζαδόρους, εξοπλίστε τη λογική.



Στη διαφθορά και την οικονομική αιμορραγία που προκάλεσαν οι υπέρογκες δαπάνες και οι «σκοτεινές διαδρομές» των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αναφέρεται σε άρθρο του με τίτλο «Αφοπλίστε τους μιζαδόρους, εξοπλίστε τη λογική" ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος. 

«Όλα αυτά έγιναν για να θησαυρίζουν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και οι παρατρεχάμενοί τους, για να καταβαραθρώσουν οικονομικά τη χώρα μας, να γιγαντώσουν τη διαφθορά και να «λύνουν» τα εθνικά θέματα με τη διπλωματία των εξοπλισμών και την εξαγορά της στήριξης των εταίρων μας στην ΕΕ αλλά και να τρώμε τις σάρκες μας συντηρώντας τριβές με τις γειτονικές χώρες, πρόσφορες και για εσωτερική πολιτική εξαργύρωση, σημειώνει χαρακτηριστικά. 
Αναφερόμενος στις δυσθεώρητες δαπάνες για τους εξοπλισμούς τονίζει «Από το 1974 έως σήμερα έχουν ξοδευτεί σε σταθερές τιμές του 2005 πάνω από 250 δις ευρώ σε εξοπλιστικά προγράμματα, με βάση επίσημα στοιχεία του ΝΑΤΟ. Με δεδομένο ότι το δημόσιο χρέος πριν την είσοδο της χώρας στο μηχανισμό στήριξης (31/3/2010) ήταν 310 δις ευρώ, οι εξοπλιστικές δαπάνες έφτασαν να αντιστοιχούν στο 80% του χρέους της χώρας» και υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα είναι η δέκατη μεγαλύτερη εισαγωγέας όπλων στον κόσμο (2007-11) ενώ ήταν η τέταρτη μεγαλύτερη μέχρι το 2006(http://goo.gl/Ki47kv).

«Την ίδια ώρα που τα κόμματα και η κοινή γνώμη έχουν μάθει να δέχονται επί χρόνια ότι όλες οι στρατιωτικές δαπάνες χρειάζονται για την άμυνα, κάποιοι έκαναν πάρτι εντός και εκτός της χώρας, πίνοντας στην υγειά των κορόιδων και της διαφθοράς» υπογραμμίζει.

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος υπενθυμίζει ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν καταγγείλει στο ευρωκοινοβούλιο ότι οι πωλήσεις γερμανικών και γαλλικών όπλων στην Ελλάδα παραβιάζουν τον ευρωπαϊκό «Κώδικα Συμπεριφοράς για τις Εξαγωγές Όπλων» και εστιάζει σε οκτώ σημεία -πολιτικές αντιμετώπισης της διαφθοράς.

Ολόκληρο το άρθρο του Μιχάλη Τρεμόπουλου εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια: