ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

ΝΕΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΑΡΟΥΝΤΖΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΕΙ ΤΟ ΣΧΟΟΑΠ ΙΝΝΑΧΩΡΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Συνεχίζεται εδώ και 2 χρόνια (!) η κωλυσιεργία της προώθησης για θεσμοθέτηση του ΣΧΟΟΑΠ Ινναχωρίου από τον Αθ.. Καρούτζο, Γ.Γ. της Περιφέρειας Κρήτης προ Καλλικράτη και νυν γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, που άρχισε με δικαιολογίες για δήθεν «τυπικά προβλήματα» στη μελέτη τα  οποία απαντήθηκαν ΟΛΑ δεόντως, τόσο από τους μελετητές, όσο και από το ΤΕΕ Δυτ. Κρήτης.

Ως Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει ότι το γεγονός αυτό εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα επιχειρήσεων. Η έκταση του πρ. Δήμου Ινναχωρίου Κισάμου περιλαμβάνεται στο Δίκτυο Natura 2000 «Χρυσοσκαλίτισσα - Ελαφονήσι και απέναντι ακτή». Η θεσμοθέτηση του ΣΧΟΟΑΠ αυτού θα εμποδίσει την κατασκευή τεράστιων ξενοδοχείων στην παραλία απέναντι από το Ελαφονήσι καθώς μόνο μικρές μονάδες θα επιτρέπονται στην περιοχή. Επίσης θα αποτρέψει την εκ νέου δημιουργία εγκαταστάσεων εκμετάλλευσης γύψου στην περιοχή «Στόμιο» στην παραλία της Χρυσοσκαλίτισσας, εκεί όπου οι παλαιότερες, ασύδοτες και ανεξέλεγκτες εκμεταλλεύσεις οδήγησαν σε μεγάλη υποβάθμιση την περιοχή. 

Η νέα μεθόδευση συνίσταται σε μία «εν κρυπτώ» συνάντηση του κ. Καρούντζου με τη Δημοτική Αρχή Κισάμου (που συμπεριλαμβάνει τον πρώην Δήμο Ινναχωρίου), η οποία, σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, έγινε στις 2-3-2012 στα Χανιά και όπου αποφασίστηκε να γίνει «τεχνική σύσκεψη» για το θέμα του ΣΧΟΟΑΠ, προκειμένου να παρακάμψουν τόσο το νόμο όσο και τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα αυτό. Φαίνεται πως οι «τεχνικές συσκέψεις ή επιτροπές» είναι η αγαπημένη μέθοδος του κ. Καρούντζου για να αποφεύγει τη διαφάνεια.

Καταγγέλουμε τόσο το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης όσο και τη δημοτική αρχή Κισάμου για την απαράδεκτη και παράτυπη αυτή διαδικασία που καταπατά τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για την προώθηση του συγκεκριμένου χωροταξικού.

Για μια ακόμα φορά επισημαίνουμε το σκανδαλώδες του πράγματος: Σε μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις στην Ελλάδα που ένα χωροταξικό σχέδιο συναντά την ΚΑΘΟΛΙΚΗ αποδοχή τοπικής κοινωνίας, περιβαλλοντικών οργανώσεων και επιστημονικών φορέων, η αποκεντρωμένη διοίκηση, συνεπικουρούμενη από διάφορους «καλοθελητές» της τοπικής αυτοδιοίκησης, μπλοκάρει την προώθησή του.

Ως Οικολόγοι Πράσινοι Κρήτης ενώνουμε τη φωνή μας με τους πολίτες και τους φορείς της περιοχής και ζητούμε από τον γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης να προωθήσει επιτέλους το ΣΧΟΟΑΠ Ινναχωρίου στο Σ.Χ.Ο.Π. της Αποκεντρωμέης Διοίκησης  Κρήτης για συζήτηση. 

Περιφερειακή Γραμματεία Κρήτης Οικολόγων Πράσινων

ΥΓ.:16-3-12: Χτές βράδυ ο δήμαρχος Κισάμου στο δημ. συμβούλιο ανακοίνωσε πως η «τεχνική σύσκεψη» θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στο Ηράκλειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: