ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ;

Άμεσες διορθωτικές κινήσεις και απόδοση ευθυνών ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι για το πρόβλημα με τις δύο ταχύτητες στο φετινό Απολυτήριο Λυκείου.

Λίγες μέρες πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις, κυριολεκτικά στο «παρά πέντε» το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων καταθέτει νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή έτσι ώστε όσοι μαθητές της Γ’ τάξης των ημερήσιων Γενικών Λυκείων επιθυμούν να μπορούν να αποκτήσουν το απολυτήριο Γενικού Λυκείου χωρίς να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2010-2011.

Ενώ η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών ΟΙΕΛΕ κάνει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το διπλό απολυτήριο, το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει ότι τα δύο απολυτήρια θα είναι ισότιμα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες αιφνιδιάζονται, αφού όλο τον χρόνο προετοιμάζονταν για τις Πανελλαδικές αφιερώνοντας χρόνο, κόπο και χρήμα (στα φροντιστήρια) αρκετοί/ες όμως επιλέγουν να εξεταστούν σε επίπεδο σχολικής μονάδας.


Δημοσιογραφικές πληροφορίες που δεν έχουν διαψευστεί, αναφέρουν ότι τα παιδιά (περίπου 4.500 πανελλαδικά) που έδωσαν μόνο ενδοσχολικές εξετάσεις πήραν ένα απολυτήριο το οποίο δεν θα γίνεται δεκτό σχεδόν από κανένα πανεπιστήμιο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ΟΠ καταγγέλλουμε την προχειρότητα και ανευθυνότητα του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε ρυθμίσεις που δήθεν θα διευκόλυναν τους μαθητές αλλά κατέληξαν να εγκλωβίσουν εκατοντάδες παιδιά που ήθελαν να συνεχίσουν τις σπουδές στους στο εξωτερικό.

Ζητάμε να γίνουν διορθωτικές κινήσεις άμεσα. Παράλληλα όμως αναρωτιόμαστε, τα στελέχη του υπουργείου άραγε ποιός τα αξιολογεί;

Η Θεματική Ομάδα Παιδείας των Οικολόγων Πράσινων

Δεν υπάρχουν σχόλια: