ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Αντίθετη στις πράσινες αξίες θεωρούν οι Οικολόγοι Πράσινοι την εκλογική σύμπραξη του D.O.M. με τον κ. Γκρουέφσκι

Σχολιάζοντας εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων την αναγγελία εκλογικής συνεργασίας του κόμματος D.O.M. με το κόμμα του κ. Γκρουέφσκι, ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Παρασκευόπουλος δήλωσε:

«Άλλο η μάχη κατά των πυρηνικών και άλλο η επίκληση των πράσινων αξιών σε μια κεντρική σύμπραξη με ένα κόμμα, όπως του κ. Γκρουέφσκι, που θεωρείται από τους Πράσινους επικίνδυνα εθνικιστικό και που χωρίζεται με βαθύ χάσμα και από τις πράσινες αντιλήψεις για τη δημοκρατία. Η αντίθεση σε όλους τους εθνικισμούς είναι βασική πράσινη αρχή και η εκλογική συνεργασία με μια τέτοια κυβέρνηση δεν αποτελεί πράσινη επιλογή. Αντίθετα, δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το αίτημά τους να γίνουν δεκτοί ως μέλη στους Ευρωπαίους Πράσινους».


Το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων

Σημειώσεις:

Συμφωνία εκλογικής συνεργασίας με το κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού κ. Γκρουέφσκι, ανακοίνωσε χθες απροειδοποίητα το κόμμα Δημοκρατικής Ανανέωσης (DOM) της FYROM, η πρόεδρος του οποίου είχε έρθει την περασμένη εβδομάδα στην Ελλάδα ως προσκεκλημένη των Οικολόγων Πράσινων σε αντιπυρηνική συνέντευξη Τύπου.

Στις αρχές του 2010, το DOM είχε ζητήσει να ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα. Τον Οκτώβριο του 2010 στο Συμβούλιο των Πράσινων στο Ταλίν, είχε αποφασιστεί να μη γίνουν δεκτοί προς το παρόν ως πλήρη μέλη και να διατηρήσουν καθεστώς παρατηρητή. Οι Πράσινοι τους ενθάρρυναν να υιοθετήσουν πιο πράσινες θέσεις και να συμμετέχουν αυτόνομα στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές της 5ης Ιουνίου. Η αυτόνομη κάθοδός τους, που ματαιώθηκε χθες, είχε εξαγγελθεί επίσημα και ίσχυε ακόμη κατά την επίσκεψή τους στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: