ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Ανεργία: Ως πότε θα υποφέρουν οι εργαζόμενοι;

Ενώ η κυβέρνηση ασχολείται με την δημοσιονομική προσαρμογή, η κοινωνία υποφέρει από τη δραματική επιδείνωση στην αγορά εργασίας. Εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας έχουν χαθεί, οδηγώντας την κοινωνία και τους πολίτες σε απόγνωση.

Πάνω από 220.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν σε ένα μόλις χρόνο, σήμερα έχουμε σχεδόν 300,000 περισσότερους ανέργους σε σχέση με το 2008, ενώ η ανεργία των νέων αγγίζει το 40%.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι επαναλαμβάνουμε με το πιο έντονο τρόπο, ότι, πέρα από τη δημοσιονομική προσαρμογή, η χώρα χρειάζεται επειγόντως ένα σχέδιο για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, που να καλύπτει τις απώλειες, σε βιώσιμους οικονομικά και περιβαλλοντικά τομείς. Η ανάπτυξη, που ευαγγελίζονται όλα τα κόμματα, δεν πρόκειται να επαναφέρει την απασχόληση, χωρίς ενεργές πολιτικές στήριξης.


• Χρειάζονται άμεσα κίνητρα για προσλήψεις με μετατόπιση φορολογικών βαρών από την εργασία προς την περιβαλλοντική επιβάρυνση και την κατανάλωση, καθώς και προστασία των δικαιωμάτων κοινωνικών ομάδων ευάλωτων στην ανεργία. Χρειάζεται ενίσχυση της πράσινης επιχειρηματικότητας για τους νέους άνεργους τόσο θεσμικά όσο και οικονομικά, ώστε να δημιουργήσουν μια δικιά τους δουλειά..

• Οι Οικολόγοι Πράσινοι μαζί με τους Ευρωπαίους Πράσινους είχαμε προτείνει έγκαιρα μια πράσινη στροφή στην οικονομία με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε πράσινους τομείς όπως για παράδειγμα η εξοικονόμηση ενέργειας, η ανάπτυξη, κατασκευή και εγκατάσταση συστημάτων ΑΠΕ, η επαναχρησιμοποίηση-ανακύκλωση απορριμμάτων, η πράσινη καινοτομία, η βιολογική γεωργία, ο αγροτουρισμός.

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων
Περισσότερες πληροφορίες Μιχάλης Πετράκος 6942 984455

Δεν υπάρχουν σχόλια: