ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Τα ξημερώματα τις 6.1.2010 έγινε εμπρησμός στο κτίριο της εβραϊκής συναγωγής στην Παλιά Πόλη Χανίων. Η φωτιά προκαλεσε ζημιές στο εσωτερικό της συναγωγής, μέχρι να τη σβήσει η πυροσβεστική που έφτασε έγκαιρα.

Είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για μια ακόμα εγκληματική ενέργεια ρατσιστικών και μισαλλόδοξων ατόμων από τα Χανιά, την πιο πρόσφατη σε μια ολόκληρη σειρά επιθέσεων εναντίων των «ξένων», των «διαφορετικών», αλλά και όλων όσων αγωνίζονται για την αλληλογνωριμία και αλληλεγγύη ανάμεσα στους ανθρώπους ανεξάρτητα από εθνότητα, φυλή, θρήσκευμα, σωματική ικανότητα ή σεξουαλικές προτιμήσεις. Υπενθμίζουμε πως πρόσφατα δολοφονικές επιθέσεις έχουν γίνει εναντίον μεταναστών και ντόπιων συμπολιτών μας, όπως και προσπάθειες εμπρησμών και βανδαλισμοί στα σπίτια τους και στο «Κοινωνικό Στέκι». Παλιότερα, επίσης, είχαν γίνει πολλές φορές βανδαλισμοί στο «Φράγκικο» (Καθολικό) νεκροταφείο της πόλης μας.


Πέρα απο το αυτονόητο του αιτήματος της σύλληψης των δραστών και της παραπομπής τους σε δίκη, είναι απαραίτητο να καταγγείλουμε όλοι την επίθεση αυτή. Η κοινωνία των Χανίων απειλείται από τη δράση αυτών των ατόμων. Δεν πρόκειται για προσωρινό φαινόμενο, ούτε για κάτι που αφορά μόνο κάποιους «πολιτικοποιημένους». Η ιστορία δείχνει πως ο ρατσισμός -στις διάφορες μορφές του- «στρώνει το δρόμο» στη διάβρωση της κοινωνίας και στο φασισμό, που, δυστυχώς, τον γνωρίσαμε πολύ καλά στον τόπο μας. Τελικά, αγωνιζόμαστε κατά του φασισμού (που μας χτυπάει τωρα την πόρτα στις γειτονιές μας) και υπέρ της δημοκρατίας μόνο στις παράτες και τους λόγους στις εθνικές επετείους;;;;

Χανιά 6-1-10
Π.Κ.Χανίων των Οικολόγων Πράσινων

Δεν υπάρχουν σχόλια: