ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Για να σταματήσει η αιματοχυσία στο Περού και να προστατευτεί το τροπικό δάσος του Αμαζονίου

Η κυβέρνηση του Περού με νέα νομοθεσία άνοιξε το δρόμο σε μεγάλες εταιρείες άντλησης πετρελαίου, εντατικής γεωργίας και ξύλευσης να καταστρέψουν με ταχείς ρυθμούς το 70% του περουβιάνικου Αμαζονίου.

Εδώ και δύο μήνες 1350 ιθαγενικές κοινότητες ξεκίνησαν τον αγώνα αποφασισμένες να προστατέψουν τη γη και τη ζωή τους από την καταστροφή, απαιτώντας να αποσυρθούν οι νόμοι που επιτρέπουν την ερήμωση του τροπικού δάσους και την εξόντωση των λαών που ζουν εκεί και έχουν καταστρεπτικά αποτελέσματα για το κλίμα στον πλανήτη. Ζητούν, ακόμα, να κατοχυρωθεί διεθνώς το δικαίωμά τους να συμμετέχουν στις διαβουλεύσεις για όποια νομοθεσία αφορά στις περιοχές τους. Ο Πρόεδρος του Περού, Άλαν Γκαρσία, απάντησε στέλνοντας τις ειδικές δυνάμεις για να καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες και χαρακτήρισε τους ιθαγενείς τρομοκράτες. Η εξέγερση πήρε μεγάλες διαστάσεις με οδοφράγματα, σκληρές συγκρούσεις και καταλήψεις πετρελαϊκών εγκαταστάσεων. Οι νεκροί είναι δεκάδες, μεταξύ αυτών και αστυνομικοί.

Οι ομάδες των ιθαγενών είναι στην πρώτη γραμμή του μεγαλύτερου και πιο απελπισμένου αγώνα που έχει γίνει μέχρι τώρα για να σταματήσει η ερήμωση του Αμαζονίου και χρειάζονται άμεσα τη βοήθεια όλων μας. Για τους γηγενείς λαούς το τροπικό δάσος, που παρακολουθούν εδώ και δεκαετίες να καταστρέφεται από τις εταιρείες, είναι το σπίτι τους ενώ για όλο τον υπόλοιπο κόσμο είναι ένας θησαυρός ζωτικής σημασίας διότι δεσμεύει μεγάλο μέρος από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που προκαλούν την υπερθέρμανση του πλανήτη και παράγει οξυγόνο.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι στέκονται στο πλευρό των αγωνιζόμενων ιθαγενών του Περού και καλούν τους φορείς και τα κόμματα της χώρας μας, να αντιδράσουν ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα να παγώσουν τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με το Περού και να ασκήσουν επειγόντως πίεση προς τον Πρόεδρο Άλαν Γκαρσία για να σταματήσει αμέσως η βία, να αποδοθεί δικαιοσύνη προς τους γηγενείς λαούς και να προστατευτεί ο, τεράστιας σημασίας για τον πλανήτη, πνεύμονας του Αμαζονίου.

Οικολόγοι Πράσινοι

Δεν υπάρχουν σχόλια: