ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΙΟ, ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ!


Με έκπληξη μάθαμε ότι Δημοτικό Σχολείο των Χανίων, από αυτά της οδού Κοραή, που «φιλοξενείται» προσωρινά σε λυόμενα στο χώρο της Παλιάς Σχολής Νηπιαγωγών μέχρι να επισκευαστεί το ιστορικό κτίριο της οδού Κοραή, δεν έχει ρεύμα και χρησιμοποιεί γεννήτρια με πετρέλαιο!

Κατ' αρχάς είναι απαράδεκτη η ασυνεννοησία των διαφόρων "αρμόδιων" υπηρεσιών που κατέληξαν να αφήσουν τόσον καιρό ένα Δημοτικό Σχολείο χωρίς ρεύμα και το οδήγησαν να καίει πετρέλαιο με γεννήτρια για να καλύψει τις ανάγκες ενέργειας του σχολείου καλοκαιριάτικα κι ενώ η θερμοκρασία αγγίζει καθημερινά τους 30 και πλέον βαθμούς Κελσίου!

Σε ένα νησί και μια χώρα τόσο ευνοημένη από τον ήλιο, κι ενώ η κυβέρνηση εξαγγέλλει βιοκλιματικά σχολεία και τα κόμματα προσπαθούν να δείξουν προεκλογικά περιβαλλοντική ευαισθησία, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, όπως δείχνει το παράδειγμά μας στα Χανιά.

Η απόσταση αυτή από τα λόγια στις πράξεις κι από τις κυβερνητικές εξαγγελίες στην πραγματικότητα, αναδεικνύουν εύγλωττα την αναγκαιότητα της πολιτικής οικολογίας στην Ελλάδα και της ανάδειξης των Οικολόγων Πράσινων στην Ευρωβουλή και την Ελληνική Βουλή.

Και μόνο ότι όλα πλέον τα πολιτικά κόμματα αναγκάζονται αυτές τις μέρες να συζητάνε για το περιβάλλον είναι ήδη μια μεγάλη επιτυχία των Οικολόγων Πράσινων.

Μπαίνοντας στην Ευρωβουλή και την Ελληνική Βουλή οι Οικολόγοι Πράσινοι θα μπορέσουν π.χ. να προωθήσουν τη χρηματοδότηση προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε όλα τα σχολεία, τα υγιεινά βιολογικά προϊόντα στα σχολικά κυλικεία και τα ολοήμερα σχολεία, την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών όλων των σχολείων κι όλων των δημόσιων κτιρίων από τον ήλιο και τον άνεμο (με φωτοβολταϊκά, εξοικονόμηση, βιοκλιματική αρχιτεκτονική), την επιστροφή του πράσινου στις σχολικές αυλές, έτσι ώστε κάθε σχολική αυλή να πάψει να είναι έρημος τσιμέντου αλλά να γίνει όαση οξυγόνου και σκιάς για τη γειτονιά.

Όλα αυτά είχαν την ευκαιρία να τα κάνουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα τόσα χρόνια, όμως δεν ασχολήθηκαν καν. Αυτά μάλιστα που κυβέρνησαν άφησαν τα σχολεία χωρίς και τα στοιχειώδη όπως εκπαιδευτικούς, επαρκείς αίθουσες, μόνιμο προσωπικό αντί ωρομισθίων. Κι έφτασαν τώρα ν' αφήνουν σχολεία χωρίς ρεύμα, να χρησιμοποιούν γεννήτρια με πετρέλαιο, στον 21ο αιώνα, ενώ όλοι μιλάνε για την ανάγκη στροφής στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας!

Με τέτοια ουσιώδη δεν ασχολούνται. Ούτε με το αν η Ελλάδα κι η Ευρώπη θα στραφούν στα πυρηνικά και τη ραδιενέργεια ή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στα μεταλλαγμένα ή στις βιολογικές καλλιέργειες, στη διάλυση κάθε θεσμού κοινωνικής αλληλεγγύης ή στην υπεράσπιση των ακτών, των δασών, των ελεύθερων χώρων, του δημόσιου πλούτου.

Αυτός ο πολιτικός κόσμος χρειάζεται ένα ισχυρό σοκ! Κι αυτό το ισχυρό σοκ μπορεί να είναι η παρουσία των Οικολόγων Πράσινων με υψηλά ποσοστά στη Βουλή και την Ευρωβουλή!

Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: