ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Ένατη φορά σε δίκη για το Πόρτο Καράς!

Κατηγορούμενος ο ευρωβουλευτής Μ. Τρεμόπουλος και οι Τ. Τζίμος και Σ. Χαραλαμπίδης

Για 9η φορά κάθονται στο σκαμνί τη Δευτέρα 15 Ιουνίου ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μ. Τρεμόπουλος και οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Σιθωνίας Τ. Τζίμος, Σ. Χαραλαμπίδης για συκοφαντική δυσφήμηση, επειδή κατήγγειλαν τον Κ. Στέγγο για αυθαιρεσίες στο Πόρτο Καράς και εξαγορά συνειδήσεων. Στόχος του οικολόγου νομαρχιακού συμβούλου Θεσσαλονίκης και των 2 δημοτικών συμβούλων Σιθωνίας Χαλκιδικής ήταν η άσκηση πολιτικής κριτικής και η υπεράσπιση του συλλογικού συμφέροντος

Η δίκη αυτή έρχεται μετά από 8 αναβολές, που έφτασαν στο να κρίνει το δικαστήριο άκυρη τη διαδικασία και αόριστες τις κατηγορίες, εξέλιξη που εκτιμάται πως σημαίνει δικαίωση των απόψεων των κατηγορουμένων, αφού αποδείχτηκε ότι ήταν αδύνατον να στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες.

Μετά από τόσες αναβολές, που σήμαιναν και τεράστια ταλαιπωρία και έξοδα των κατηγορουμένων και των μαρτύρων, για να κατεβαίνουν κάθε φορά στην Αθήνα, το Νοέμβριο ξεκίνησε μια νέα ψυχοφθόρος και χρηματοβόρος διαδικασία, με νέα αναβολή.

Πρόκειται για ένα άλλο σκάνδαλο, που πρέπει να λάβει έγκαιρα τέλος, με την πίεση των πολιτών, των πολιτικών και κοινωνικών φορέων.

«Είναι προφανές», δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, «ότι με το να σύρονται στα δικαστήρια των Αθηνών αυτοί που υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον και αντιστέκονται στις αυθαιρεσίες και στα σχέδια οικοπεδοποίησης στην περιοχή του Πόρτο Καρράς, επιδιώκεται μια ιδιότυπη ομηρία και η οικονομική και ψυχολογική τους εξόντωση».

Μέχρι τώρα, 85 φορείς και οργανώσεις πολιτικές, κοινωνικές, οικολογικές και περιβαλλοντικές και εκατοντάδες ενεργοί πολίτες, ευρωβουλευτές, στελέχη ΜΚΟ, πρόσωπα της επιστήμης, της τέχνης, της αυτοδιοίκησης κτλ από όλους τους πολιτικούς χώρους έχουν εκφράσει τη συμπαράστασή τους στους κατηγορούμενους.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: