ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Ανακοίνωση της ΠΚ Ηρακλείου για το εκλογικό αποτέλεσμα

Η εκλογική διαδικασία, που έγινε σε έντονες συνθήκες διπολισμού και πλαστών διλημμάτων, έχει τελειώσει. Η μικρή εκλογική απήχηση της πολιτικής οικολογίας ήρθε ως αποτέλεσμα αυτής της κοινωνικής και πολιτικής πόλωσης και των αδύναμων δεσμών της με την κοινωνία.

Δυστυχώς τίποτα δεν προδικάζει ότι έρχεται η ανατροπή της μονόπλευρης λιτότητας, η παραγωγική ανασυγκρότηση, η βιώσιμη ανάπτυξη με βάση την τοπικότητα και την τοπική κοινωνία, ο βιώσιμος τουρισμός, η ενίσχυση των δικτύων μεταφοράς και η πράσινη στροφή στην οικονομία. Δεν διαφαίνεται αισιοδοξία ότι θα εφαρμοστεί δίκαιο φορολογικό σύστημα, ότι ο πλούτος θα πληρώσει το φόρο που του αναλογεί, ότι η δημόσια διοίκηση θα γίνει πιο αποδοτική και αξιοκρατική. Δεν είναι ορατό πως θα αλλάξει το πολιτικό σύστημα που ευθύνεται για την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον, ούτε διαφαίνεται η καταπολέμηση της διαφθοράς και της πολιτικής (και όχι μόνο) διαπλοκής.

Ευχόμαστε να σχηματιστεί σύντομα κυβέρνηση, πράγμα που αποτελεί ελάχιστη σωφροσύνη πριν το γκρεμό. Το γεγονός ότι πιθανότατα θα αποτελείται από τα κόμματα που φέρουν την κύρια ευθύνη για τα σημερινά αδιέξοδα, δεν μας καθιστά ιδιαίτερα αισιόδοξους ότι θα αλλάξουν οι παλαιές πολιτικές.

Ευχαριστούμε θερμά τους πολίτες που μας στήριξαν και μας εμπιστεύτηκαν στη δύσκολη αυτή εκλογική αναμέτρηση. Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε πιο δυναμικά μέσα στην κοινωνία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την τοπική αυτοδιοίκηση για τις αξίες της πολιτικής οικολογίας, τον άνθρωπο και το φυσικό περιβάλλον.

Οικολόγοι Πράσινοι
Πολιτική Κίνηση Ηρακλείου

1 σχόλιο:

Alexandros Raskolnick είπε...

Εγώ λέω να αφήσουμε τα ευχολόγια στα οποία δεν πιστεύουμε και τις κοινοτοπες διαπιστώσεις κι ας αυτοοργανωθούμε στον τόπο μας ο καθένας, για να δούμε πώς θα ανασυγκροτηθεί η παραγωγική βάση της χώρας. Ας είναι η επόμενη φουρνιά συσκευασμένων στην Ιταλία, κινέζικων σκόρδων, η τελευταία...