ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Ρεθύμνου στις εκλογές

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

ΣΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ το πρώτο και βασικό που θα συμβεί είναι να επιστραφεί ο «λογαριασμός» που στάλθηκε στους φτωχούς, στους μικροαστούς, στους μικρούς επιχειρηματίες, στους χαμηλόμισθους δημόσιους υπαλλήλους. Θα γράψουν, ΛΑΘΟΣ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗΣ και θα τον επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ τη, ΔΗΣΥ και το ΛΑΟΣ. Και αν ακόμα αυτά τα κόμματα μπορέσουν να συγκυβερνήσουν, θα είναι πολιτικά αποδυναμωμένα γιατί θα έχουν απέναντί τους την πλειονότητα του κόσμου που από διάφορες πλευρές θα πει όχι στην πολιτική τους.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ; Είναι φανερό ότι η πολιτική του Μνημονίου, 1ου και 2ου, θα αποτελέσει θέμα αναδιαπραγμάτευσης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ είναι κοινωνικά ΑΔΙΚΑ, αναπτυξιακά ΑΡΝΗΤΙΚΑ, εθνικά ΜΕΙΩΤΙΚΑ και πάνω από όλα ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ να λύσουν χρέος και έλλειμμα. Μόνο ΥΦΕΣΗ δημιουργούν και γι’ αυτό είναι φτιαγμένα. Το «ωραίον» είναι ότι τα καλά κομμάτια τους όπως η αύξηση των εσόδων ερμηνεύτηκαν από την κυβέρνηση του Γεωργακισμού και της Παπαδημοκρατίας ως οριζόντια χαράτσια, εικονικοί φορολογικοί έλεγχοι και σκότωμα της μικρής επιχειρηματικότητας.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ που μπορεί να αλλάξει την κατάσταση; ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ δεν ξεχωρίζουμε την Ελληνική από την Ευρωπαϊκή λύση. Γι’ αυτό λέμε ότι για το δανεισμό πρέπει να δημιουργηθεί ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ, για να δανείζεται απευθείας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με το επιτόκιο του 1%.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ η προσπάθεια για μείωση του ελλείμματος στην περίπτωση των εξοπλισμών – πολλά τα λεφτά – σημαίνει περικοπή με απαίτηση εγγύησης των ελληνικών συνόρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ΑΘΕΤΗΣΗ πληρωμών των δανειστών για ένα αναγκαίο χρονικό διάστημα, μέχρι να πάρουμε τα πάνω μας, χωρίς καμία μετακίνηση απ’ τη Ζώνη του Ευρώ, θέλει κότσια αλλά είναι απολύτως εφικτή.

Η Γερμανική κυβέρνηση που τρία χρόνια τώρα συκοφαντεί Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία με σκοπό να κάμψει κάθε άλλη πρόταση και προοπτική, έχει βάλει στο μηχανισμό – ταμείο στήριξης 16 δις ευρώ πραγματικά λεφτά (άλλο οι εγγυήσεις). Είναι ποσό μηδαμινό για το μέγεθος της οικονομίας της και για τα κέρδη που αποκομίζει από τα επιτόκια δανεισμού και από τις εξαγωγές λόγω του «μαλακού» ευρώ.

ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ από όσους πιστεύουν ή θα εξαναγκαστούν από την ψήφο να πιστέψουν σε μια άλλη προοπτική, πρέπει να στοχεύσει: Όχι ευρωπαϊκό σχέδιο δανεισμού αλλά ευρωπαϊκά αναπτυξιακά κεφάλαια σε τομείς που έχουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα:

ΔΙΚΤΥΑ ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, για να απεξαρτηθούμε από το ακριβό πετρέλαιο, τη βρώμα του και τα λεφτά που πληρώνει το κράτος για «δικαιώματα ρύπων».

ΔΙΚΤΥΑ μεταφορών και συγκοινωνίας για άμεση δουλειά και ενίσχυση της Ελλάδας ως κόμβου.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ με κονδύλια ανάπτυξης σε εναλλακτικούς τομείς, υπανάπτυκτες τουριστικά περιοχές και εκσυγχρονισμό τωρινών δραστηριοτήτων.

ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ κονδύλια με παραγωγικό (όχι επιδοτησιακό) προσανατολισμό ώστε να αυξηθεί η ντόπια διατροφική και μεταποιητική προσφορά.

Ο αγροτικός τομέας μπορεί να μην έχει υψηλή συμμετοχή στο ΑΕΠ αλλά δίνει δουλειά σε πολλούς ανθρώπους και περιορίζει την πληθυσμιακή ανισορροπία και το στοίβασμα των μεγάλων πόλεων.

ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ. Η κοινωνική κατάθλιψη που έχει διαπεράσει το πανελλήνιο και έχει γονατίσει την κοινωνία πρέπει να ξεπεραστεί με μαχητικότητα, σχέδιο και όραμα. Σήμερα δεν φτάνει να ψηφίζεις εκπροσώπους, πρέπει να βγεις μπροστά για να αλλάξεις στραβά και στραβούς.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ της κοινωνικά και περιβαλλοντικά δίκαιης Ελλάδας, με φιλική και παραγωγική διοίκηση, με ουσιαστική δημοκρατία, με τίμιο πολιτικό σύστημα, με ελευθερία στην οικονομική δραστηριότητα και κρατική ρύθμιση, με μείωση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων με δουλειές για τους νέους ΖΕΣΤΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ.

Α. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ – Κ. ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
Υποψήφιοι ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ στο Ρέθυμνο

Δεν υπάρχουν σχόλια: