ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

ΝΑ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η «ΡΟΔΑΥΓΗ»

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Ηρακλείου καλούμε την Περιφέρεια Κρήτης και όλες τις άμεσα εμπλεκόμενες υπηρεσίες να ενεργήσουν ταχύτατα ώστε να βρεθεί άμεσα φορέας (όπως ο Δήμος Ηρακλείου, το ΤΕΙ Κρήτης, ή κάποια οργάνωση υποστήριξης ατόμων με αναπηρία) που να χρηματοδοτηθεί για να λειτουργήσει το κέντρο εκπαίδευσης ατόμων με νοητική στέρηση «Ροδαυγή». Το καθεστώς αυτό μπορεί να είναι προσωρινό. Όταν (και αν) φτιαχτεί φορέας της Περιφέρειας που να καλύπτει αντίστοιχα προγράμματα για όλο το νησί, μπορεί να αναλάβει και τη «Ροδαυγή». Όμως υποψιαζόμαστε πως η υπόσχεση αυτή, που έχει δώσει η περιφέρεια στους ενδιαφερομένους, δεν πρόκειται να υλοποιηθεί, πριν περάσουν χρόνια.
Ως τότε τα 20 περίπου άτομα που εκπαιδεύονταν εκεί και πρόσφεραν παραγωγικό έργο θα μένουν αποκλεισμένα από την κοινωνία, ενώ ο αξιόλογος εξοπλισμός των εργαστηρίων σιγά-σιγά θα απαξιώνεται και θα καταστρέφεται λόγω έλλειψης συντήρησης.
Εργαστήρια σαν τη «Ροδαυγή» προσφέρουν πολύτιμες κοινωνικές υπηρεσίες. Η, ελπίζουμε προσωρινή, παύση της λειτουργίας της οφείλεται στους ατελείς σχεδιασμούς του «Καποδίστρια», που επέβαλε βεβιασμένα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και έχουν ήδη δημιουργήσει τα μύρια όσα προβλήματα στη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση καταργήθηκε η Ν.Ε.Λ.Ε. που από το 1988 υλοποιούσε αυτό το πρόγραμμα και δεν προβλέφτηκε διάδοχος φορέας.

Συμπαραστεκόμαστε στους εκπαιδευόμενους της «Ροδαυγής», τους γονείς τους και τους εργαζόμενους και καλούμε όλους τους φορείς της πόλης μας αλλά και όλους τους συμπολίτες μας να απαιτήσουν την άμεση επαναλειτουργία της. Στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, η συνεργασία και η αλληλεγγύη για την υποστήριξη κοινωνικών δομών πρέπει να γίνει ο κανόνας.

Πολιτική Κίνηση Ηρακλείου των Οικολόγων Πράσινων

Δεν υπάρχουν σχόλια: