ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Ανεπιθύμητο το τσίρκο MEDRANO

Το τσίρκο MEDRANO από την Ιταλία, πήρε προέγκριση από το Δήμο Πειραιά για εγκατάσταση σε χώρο του Δήμου, ξεκινώντας τις παραστάσεις το Πάσχα. Οι Οικολόγοι Πράσινοι δηλώνουν την αντίθεσή τους σε αυτές τις παραστάσεις καθώς και σε κάθε παράσταση που περιλαμβάνει ζώα και ζητούν από το Δήμο Πειραιά να αρνηθεί να δώσει την αντίστοιχη άδεια.


Υπόψη ότι το τσίρκο MEDRANO έχει επανειλημμένως δημιουργήσει προβλήματα στο παρελθόν, όταν εγκαταστάθηκε στους Δήμους Κερκύρας, Σερρών και Πάτρας, παρά την άρνηση των αντίστοιχων Δήμων για εγκατάστασή του. Ο Δήμος Πατρών, μετά από έντονη αντιπαράθεση με τους ιδιοκτήτες του τσίρκου, κάλεσε σε συνέλευση την Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., όπου υπογράφηκε αίτημα για μεγαλύτερη έως και πλήρη δικαιοδοσία όλων των Δήμων της Ελλάδος για παροχή αδείας ή μη σε τσίρκα με ζώα.

Άλλες χώρες της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης έχουν θέσει σε εφαρμογή μερική ή πλήρη απαγόρευση των παραστάσεων με ζώα, καθότι αυτές δηλώνουν έλλειψη πολιτισμού και βαρβαρότητα απέναντι στα έμβια όντα του πλανήτη. Τα ζώα του τσίρκου αιχμαλωτίζονται με βίαιο τρόπο, υπόκεινται σε βάρβαρες μεθόδους εκπαίδευσης και αφύσικες κινήσεις, ζουν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης και μετακίνησης, με καθημερινή κακοποίηση, πείνα, δίψα, καθήλωση σε μικρά κλουβιά για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους και όλα αυτά για την ψυχαγωγία των θεατών. Τα τσίρκα με ζώα επίσης επιβαρύνουν το περιβάλλον με τη μεγάλη κατανάλωση νερού και τα λύματα από τις ακαθαρσίες των ζώων.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι υποστηρίζουν το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το 2007 και αναφέρεται στην πλήρη απαγόρευση της εισόδου τσίρκων με ζώα στην Ελλάδα, πρόταση την οποία στηρίζουν 95 μη κυβερνητικές οργανώσεις και αρκετοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Σημειωτέον ότι η σχετική απαγόρευση δεν επιβαρύνει τον εθνικό προϋπολογισμό καθότι το συγκεκριμένο τσίρκο, όπως και όλα τα υπόλοιπα τσίρκα, δεν είναι ελληνικής προέλευσης.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι υποστηρίζουν τα τσίρκα χωρίς ζώα που λειτουργούν με επιτυχία σε όλο τον κόσμο.

Οικολόγοι Πράσινοι

Δεν υπάρχουν σχόλια: