ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΣΑΜΑΡΙΑΣ

Αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων Χανίων (Ρ. Καστρινάκη και Γ. Βλοντάκης) συναντήθηκε με την κα Χ. Καριολάκη, αντιπρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς και Δντρια Δασών Ν. Χανίων και με εργαζόμενους του Φορέα, για να ενημερωθούν για τη λειτουργία και τα προβλήματά του (για τα οποία υπήρξαν πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα στον τύπο πρόσφατα).

Αυτό που βγήκε ως συμπέρασμα είναι πως ο Φορέας λειτουργεί μέν, αλλά χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το νομικό του πλαίσιο, και αυτό περιορίζει τις δυνατότητές του. Με την αρχική χρηματοδότηση που είχε πάρει από το ΕΠΠΕΡ έγιναν μια σειρά σημαντικών έργων, ενώ προσλήφτηκαν με ολιγόμηνη σύμβαση 17 άτομα (επιστημονικό-διοικητικό προσωπικό, φύλακες και νοσηλεύτριες). Οι συμβάσεις τους λήγουν τον ερχόμενο Δεκέμβρη και υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το πώς και πότε θα ανανεωθούν. Η κα Καριολάκη μας είπε πως ελπίζει σε νέα χρηματοδότηση από το ΕΠΠΕΡ (έχει γίνει πρόταση) για να εξασφαλιστούν ως το 2015.


Η δικιά μας η επισήμανση είναι πως είναι απολύτως απαράδεκτο να μην εντάσσονται από το κράτος στον τακτικό προϋπολογισμό οι 27 Φορείς Διαχείρισης για τις περιοχές ΦΥΣΗ 2000 που έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα, και να μην μπορούν να έχουν μόνιμο προσωπικό. Όπως μας είπαν οι εργαζόμενοι, οι περισσότεροι φορείς έχουν στελεχωθεί πολύ καλά, και μπορούν να λειτουργήσουν άμεσα και αποτελεσματικά αν υπάρξει ουσιαστική χρηματοδότηση.

Αντί γι’ αυτό, η κυβερνητική πολιτική είναι καταστροφική. Ακυρώνει ουσιαστικά τη λειτουργία των φορέων για να κάνει... οικονομία («ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στ’ αλεύρι») και προωθεί την απόφαση για... ένα φορέα διαχείρισης όλων των βιοτόπων στην περιφέρεια της Κρήτης! Τη στιγμή που το κράτος κερδίζει, και μάλιστα πολλά από τις περιοχές αυτές, ειδικά από το φαράγγι της Σαμαριάς.

Και επαναλαμβάνουμε το ερώτημα: με ποιά λογική τα χρήματα από τα εισιτήρια του Φαραγγιού της Σαμαριάς πηγαίνουν στο Υπ. Γεωργίας και τα διαχειρίζεται ανεξέλεγκτα, περιφρονώντας τους τοπικούς φορείς και τις τοπικές ανάγκες;

Πολιτική Κίνηση Χανίων των Ο.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: