ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Στη σωστή κατεύθυνση οι εξαγγελίες του υπουργού Ανάπτυξης

Αλλάζουμε ήδη τις πολιτικές!

Στη σωστή κατεύθυνση οι εξαγγελίες του υπουργού Ανάπτυξης

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις εξαγγελίες του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη στις 7 Φεβρουαρίου, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, είπε:
"Ελπίζουμε ότι η πρόσφατη πλειοδοσία όλων των κομμάτων για "πρασίνισμα" των πολιτικών, δεν είναι επιφανειακή και μόνο προς άγρα ψήφων, μετά τη σταθεροποίηση της απήχησης των πράσινων ιδεών και της προοπτικής εισόδου των Οικολόγων Πράσινων στην ελληνική Βουλή και στο ευρωκοινοβούλιο.
Η προώθηση της πράσινης ενέργειας, των πράσινων θέσεων εργασίας, της πράσινης επιχειρηματικότητας, της εξοικονόμησης πόρων αποτελούν κεντρικές επιλογές του προγράμματος των Οικολόγων Πράσινων και είμαστε αποφασισμένοι να συμπορευτούμε με όποιον τις συμμερίζεται ειλικρινά και γόνιμα.


Οι οικολογικές ιδέες χθες κέρδισαν μία μάχη γιατί ο κ. Χατζηδάκης με τις εξαγγελίες του αποδέχεται -στα λόγια προς το παρόν- τη βασιμότητα των προτάσεων μας, καθώς αναδιπλώνεται στο θέμα των λιθανθρακικών μονάδων, που αποτελούσε μέρος του ενεργειακού σχεδιασμού αλλά και της πυρηνικής ενέργειας, που εντασσόταν μέχρι τώρα στην κυβερνητική φιλολογία.

Εάν η κυβέρνηση βγάζει "πράσινους άσους" από το μανίκι της, πρέπει να ξέρει ότι δεν μπορούμε να έχουμε "πράσινα νησιά" στον ωκεανό μιας αντιοικολογικής ανάπτυξης. Οι Οικολόγοι Πράσινοι προωθούν την "πράσινη ανάπτυξη", δηλαδή τη συνολική αλλαγή του ενεργειακού και οικονομικού μοντέλου.

Να σημειώσουμε ότι οι εξαγγελίες του κ. Χατζηδάκη έχουν και ανησυχητικές παραμέτρους, όπως το παράθυρο που αφήνει ανοιχτό για τα μεταλλαγμένα, για τις οποίες περιμένουμε διευκρινήσεις. Σε κάθε περίπτωση, οι Οικολόγοι Πράσινοι θα τοποθετηθούν αναλυτικά, επιστημονικά και τεκμηριωμένα".

Πληροφορίες: Μιχάλης Τρεμόπουλος, 6976 448442

Δεν υπάρχουν σχόλια: