ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Κοπή πίτας των Οικολόγων Πράσινων Χανίων

Σε κλίμα αισιοδοξίας έκοψε η Τοπική Κίνηση Χανίων των Οικολόγων Πράσινων την πίτα της σε μικρή εκδήλωση στο καφέ "Ταράτσα" στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009.

Μια αισιοδοξία που πηγάζει όχι μόνο από τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών που δείχνουν σταθερή άνοδο των Οικολόγων Πράσινων κι εκπροσώπησή τους στην Ευρωβουλή και την ελληνική Βουλή αλλά και από τις επιτυχίες του οικολογικού κινήματος στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα.

Ανάμεσα σε αυτές τις επιτυχίες συγκαταλέγονται:
• Η ακύρωση της κατασκευής μονάδων λιθάνθρακα και η άρνηση της κυβέρνησης να στραφεί στην πυρηνική ενέργεια παρά την πρωτοβουλία της (Πυρηνικής) Ακαδημίας Αθηνών να ανοίξει σχετική συζήτηση και να προωθήσει τις ήπιες μορφές ενέργειας. Οι διακηρύξεις αυτές της κυβέρνησης θα πρέπει βέβαια να υλοποιηθούν κιόλας, κάτι που δεν είναι καθόλου σίγουρο χωρίς μια ισχυρή παρουσία του οικολογικού κινήματος και των Οικολόγων Πράσινων στη Βουλή και την Ευρωβουλή.

• Η χθεσινή αρνητική εισήγηση στο Συμβούλιο Επικρατείας για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για την εγκατάσταση δεξαμενών καυσίμων στο Πέρα Πλατάνι Σούδας. Η γενικότερη οικονομική κρίση έχει, ανάμεσα στα άλλα, φρενάρει και την αυτοκινητοβιομηχανία και την κατανάλωση καυσίμων, κι αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία να αναζητήσουμε εναλλακτικές πολιτικές και στάσεις ζωής για τις μετακινήσεις μας, βασιζόμενοι περισσότερο στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στο τρένο, στο ποδήλατο και τα πόδια. Σε αυτό το διεθνές πλαίσιο, τα επιχειρήματα για νέες δεξαμενές καυσίμων αδυνατίζουν ακόμη περισσότερο.

• Η συστράτευση πνευματικών ανθρώπων όπως ο συνθέτης και κιθαρίστας Νότης Μαυρουδής στο ευρωψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων αλλά και σημαντικών ανθρώπων όπως ο νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Μιχάλης Τρεμόπουλος, η Ελληνίδα αντιπρόεδρος των Πρασίνων της Αυστρίας Μαρία Βασιλάκου, ο πρόεδρος του Δικτύου "Μεσόγειος SOS" Νίκος Χρυσόγελος, ο διακεκριμένος δικηγόρος σε περιβαλλοντικά ζητήματα Κώστας Διάκος, που αποτελούν την πρώτη τετράδα του ψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων για την Ευρωβουλή.

Δεν πρέπει όμως να επαναπαυόμαστε καθώς η φύση κι η επιβίωση του ανθρώπου στον πλανήτη απειλούνται καθημερινά με την όξυνση της κλιματικής αλλαγής, τις πυρκαγιές όπως στη χώρα μας και στην Αυστραλία, την καταστροφή της φύσης και τη βαθύτατη οικονομική κρίση που πλήττει τις κοινωνίες που βασίζονται στο πετρέλαιο. Υπάρχει πράσινη λύση για την κρίση μέσα από τη στροφή στις ήπιες μορφές ενέργειας, την αποκέντρωση, τη στήριξη της τοπικής παραγωγής και κατανάλωσης βιολογικών αγροτικών προϊόντων, την ενθάρρυνση της συμμετοχής των πολιτών για την υπεράσπιση της φύσης, των δικαιωμάτων και για τη διεύρυνση της δημοκρατίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ιναχωρίου Κ. Κουκουράκης, ενώ γλυκά κερνούσε ο μόλις εκλεγείς επίκουρος καθηγητής στην Αρχιτεκτονική του Πολυτεχνείου Κρήτης Ηλίας Γιαννίρης, δραστήριο στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων και του Παρατηρητηρίου Ελεύθερων Χώρων της Αττικής και της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων για την υπεράσπιση του πάρκου στις οδούς Κύπρου και Πατησίων στην Αθήνα.

Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: