ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Ο Τρεμόπουλος, ο Χάρυ Κλυν & το άγαλμα του Κεμάλ

Από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο επίκεντρο ατέλειωτων συζητήσεων: Δυστυχώς όμως όχι για τα προβλήματα και τις προοπτικές της πόλης, αλλά για τα… εθνικά αντανακλαστικά των νομαρχιακών της υπεύθυνων.

Ο πρόσφατος θόρυβος θα είχε σβήσει πολύ εύκολα, ως ένα ακόμη πυροτέχνημα του πανελληνίως γνωστού νομάρχη κ. Ψωμιάδη, αν τη συζήτηση δεν τροφοδοτούσε η φήμη ότι ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, επικεφαλής της "Οικολογίας Αλληλεγγύης" στο νομαρχιακό συμβούλιο, είχε προτείνει να στηθεί στη Θεσσαλονίκη… άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ. Στην πραγματικότητα η ιδέα για το άγαλμα αποτελούσε ειρωνικό τηλεοπτικό σχόλιο του Χάρρυ Κλυν για τη θέση του Μ. Τρεμόπουλου ότι η Θεσσαλονίκη θα πρέπει να τιμά (και) τον Ατατούρκ όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες τιμούν τους ηγέτες των ιστορικών τους εχθρών.

Γύρω από την ατάκα του γνωστού κωμικού στήθηκε μια ολόκληρη αλυσίδα, αρχικά με δηλώσεις πολιτικών που σχολίαζαν στα σοβαρά την υποτιθέμενη "πρόταση Τρεμόπουλου", για να ακολουθήσουν στη συνέχεια η ιστοσελίδα του ΛΑ.Ο.Σ και ποντιακά σωματεία. Για τη σουρρεαλιστική αυτή εξέλιξη, ο ίδιος ο Χάρρυ Κλυν θα χαμογελάει πιθανόν κάτω από τα μουστάκια του. Το θέμα όμως δεν είναι καθόλου ελαφρό όταν, ακόμη και μετά τη δημόσια παροχή διευκρινίσεων, εκτοξεύονται χαρακτηρισμοί για "προδότες" και οργανώνονται εκστρατείες διαμαρτυρίας συνδυασμένες με απειλές.

Σημειώνοντας ότι Μ. Τρεμόπουλος είναι ιστορικό στέλεχος του οικολογικού χώρου και των Οικολόγων Πράσινων και επανεκλέχθηκε πρόσφατα στο νομαρχιακό συμβούλιο με την υποστήριξή του φορέα μας, εκφράζουμε και δημόσια τη στήριξή μας απέναντι στην αβάσιμη επίθεση που δέχεται. Ο ίδιος άλλωστε έχει γίνει επανειλημμένα στόχος επιθέσεων για τους οικολογικούς του αγώνες από το νομάρχη Θεσσαλονίκης αλλά και από οργανωμένα οικοπεδικά και άλλα συμφέροντα. Η ένταση των τωρινών επιθέσεων, αποτελεί πιθανότατα "ξεκαθάρισμα λογαριασμών" με ένα υπολογίσιμο αντίπαλο, εν όψει και του νέου γύρου επιθέσεων στη δασική γη.

Με δεδομένο, τέλος, ότι ορισμένοι πολιτικοί αναφέρθηκαν και "στον πολιτικό φορέα που ανήκει ο Τρεμόπουλος", θεωρούμε υποχρέωσή μας να διευκρινίσουμε:
Ότι δε μπορούν να μιλάνε στο όνομα της χώρας όσοι καθημερινά την καταστρέφουν.
Ότι είμαστε με το είδος της ιστορικής μνήμης που ένωσε την Ευρώπη μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και όχι με εκείνο που έκανε ερείπια την πρώην Γιουγκοσλαβία.


Ότι δε χρειάζεται να αλληλοκαταστραφούμε με την Τουρκία, για να αποκτήσουμε κοινά βιβλία ιστορίας, όπως έγινε με τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Ότι τα σχολικά βιβλία παραείναι σοβαρά για να τα εμπιστευθούμε στον κ. Ψωμιάδη.
Ότι το πολυεθνικό παρελθόν που έχει η Θεσσαλονίκη (και όποια άλλη ελληνική πόλη) παράλληλα με την ελληνική της ταυτότητα, αποτελεί αναξιοποίητο πλούτο και όχι απειλητικό φάντασμα που χρειάζεται να ξορκίζουμε.


Η γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων
Για περισσότερες πληροφορίες: Γιάννης Παρασκευόπουλος 6979 952070

Ημερομηνία καταχώρησης Τρίτη, Φεβρουάριος 13 @ 14:07:32 EET από fpont

Δεν υπάρχουν σχόλια: