ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Καταγγέλλουμε την, κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών και της εθνικής νομοθεσίας «επαναπροώθηση», των 45 μεταναστών που έφτασαν πρόσφατα με ιστιοφόρο από την Τουρκία και κρατούνταν στον Καβρό, από την αστυνομία. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η αποστολή τους με πούλμαν πίσω στην Τουρκία, όπου κινδυνεύει η ζωή τουλάχιστον 17 από αυτούς, που έχουν υπογράψει αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου.

Χρειάστηκε μια βδομάδα για να επιστέψει η αστυνομία να μιλήσουν με τους πρόσφυγες τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου, της Διεθνούς Αμνηστίας και άλλων φορέων. Οι Κούρδοι πρόσφυγες κατάγονται από την Τουρκία κατά κύριο λόγο, αλλά και κάποιοι από Ιράκ και Συρία. Ανάμεσα τους βρίσκονται 2 γυναίκες (η μία 5 μηνών έγκυος) και 4 ανήλικα παιδιά. Οι 17 από αυτούς έδωσαν γραπτό αίτημα ασύλου διότι ότι κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους λόγω πολιτικών διώξεων και δράσης τους στην Τουρκία.

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να τηρήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες, να σταματήσει την απέλαση των συγκεκριμένων προσφύγων δίνοντας τους όλες τις δυνατότητες που προβλέπει η νομοθεσία για εξέταση του αιτήματός τους της χορήγησης πολιτικού ασύλου.

Οικολόγοι Πράσινοι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΧΑΝΙΩΝ
http://pras-cha.blogspot.com
Χανιά, 28-7-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: