ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Όχι στην ιδιωτική Θηροφυλακή και στην απαξίωση της Δασικής Υπηρεσίας

Την πλήρη αντίθεσή τους στην απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την πρόσληψη εκατοντάδων ιδιωτικών θηροφυλάκων δηλώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι και τονίζουν την πάγια θέση τους για στελέχωση και αναδιοργάνωση της Δασικής Υπηρεσίας.

Μέσα στο καλοκαίρι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων φαίνεται να παίρνουν την πρωτοβουλία και ανακοινώνουν κάτι νέο σχετικά με τη δασική πολιτική της χώρας, έστω κι αν τίποτα άλλο δεν έχει συντελεστεί στην κατεύθυνση αυτή την τελευταία διετία τουλάχιστον.
Με τη διαφορά ότι η Υπουργική Απόφαση της 9ης Ιουλίου δεν έχει να προσφέρει τίποτα στην προστασία των δασικών οικοσυστημάτων. Αντίθετα, αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση εργάζεται μεθοδικά για την απαξίωση της Δασικής Υπηρεσίας και την ιδιωτικοποίηση δασικών αντικειμένων.

Η απόφαση του υπουργείου να προσλάβει νέους ιδιωτικούς θηροφύλακες, όχι μόνο εκχωρεί δημόσια εξουσία σε ιδιώτες αλλά και αγνοεί πλήρως τους δημόσιους δασοφύλακες - υπαλλήλους της δραματικά υποστελεχωμένης και απαξιωμένης Δασικής Υπηρεσίας.
Αξιοσημείωτο, τέλος, είναι πως η Υπουργική Απόφαση ανακοινώθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας με την Κυνηγετική Ομοσπονδία Ελλάδος!

Οι Οικολόγοι Πράσινοι:
- δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους δασικούς υπαλλήλους που αγωνίζονται να διαφυλάξουν τον δασικό πλούτο της χώρας,
- διαφωνούμε με την ιδιωτικοποίηση της θηροφυλακής
- επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας για στελέχωση και αναδιοργάνωση της Δασικής Υπηρεσίας ώστε να επιτύχουμε ορθή διαχείριση και προστασία των δασικών οικοσυστημάτων.

Η Εκτελεστική Γραμματεία
Πληροφορίες: Βάσω Νάκου, 6974 278090

Δεν υπάρχουν σχόλια: