ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΜΠΑΜΑ-ΝΙΑ, Η ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Μόνο οι Πράσινοι μπορούν να εγγυηθούν ένα "Πράσινο New Deal" για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης
Θερμά συγχαρητήρια στον Μπαράκ Ομπάμα για την εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ έδωσε το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, μέλος του οποίου είναι και οι Οικολόγοι Πράσινοι στην Ελλάδα. Χαιρετίζουμε επίσης τις προσπάθειες του ψηφοδελτίου των Αμερικανών Πράσινων, με υποψήφια πρόεδρο την Cynthia McKinney και υποψηφία αντιπρόεδρο τη Rosa Clemente.
Η εκστρατεία των Δημοκρατικών κατόρθωσε να γίνει ελκυστική στην επιθυμία των ανθρώπων για αλλαγή και ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους που είχαν αισθανθεί προηγουμένως αποκλεισμένοι από την πολιτική διαδικασία.

Είναι σχεδόν βέβαιο πως ο Ομπάμα, ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις τεράστιες προκλήσεις της οικονομικής, οικολογικής, κλιματικής και ενεργειακής κρίσης, που για μας συσχετίζονται, δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί έστω σε όσες προσδοκίες δημιούργησε προεκλογικά. Όμως η προεδρία του προσφέρει την ευκαιρία για:

· μια νέα εποχή στις διατλαντικές σχέσεις και το ρόλο που οι ΗΠΑ διαδραματίζουν στον κόσμο
· την επανασύνδεση των ΗΠΑ με τη διεθνή διαδικασία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά
· σεβασμό στη διεθνή νομιμότητα και εγκατάλειψη του αδιέξοδου «πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία» ξεκινώντας άμεσα με το οριστικό κλείσιμο του Γκουαντανάμο, όπως είχε επίσης υποσχεθεί ως υποψήφιος.

Οι προεκλογικές τοποθετήσεις του Ομπάμα υπέρ της πράσινης ανάπτυξης, σε συνδυασμό με αντίστοιχες δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και των πρωθυπουργών της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν και της Ιαπωνίας Τάρο Άσο, αντανακλούν όχι μόνο την επιστημονικά βεβαιωμένη ανάγκη για ριζική αλλαγή του σημερινού μοντέλου ανάπτυξης αλλά και τη σχετική επιθυμία σημαντικού τμήματος της κοινωνίας των αναπτυγμένων χωρών.
Το παγκόσμιο Πράσινο κίνημα έχει προτείνει την εφαρμογή ενός προγράμματος έκτακτης ανάγκης, ενός Πράσινου New Deal για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης, το οποίο θα βάλει τέλος στην ασυδοσία και ανοησία των χρηματοπιστωτικών αγορών και θα διοχετεύσει τεράστια ποσά σε επενδύσεις για:
• Έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε μεγάλη κλίμακα
• Κατασκευή κτιρίων που θα καταναλώνουν ελάχιστη ενέργεια την οποία θα παράγουν τοπικά
• Κατασκευή πυκνών και σύγχρονων δικτύων σιδηροδρόμων
• Έρευνα και ανάπτυξη νέων καθαρών τεχνολογιών.
Έχουμε όμως κάθε λόγο να πιστεύουμε πως οι σημερινές κυβερνήσεις δεν έχουν ούτε τη βούληση, ούτε την αξιοπιστία, ούτε την ικανότητα να προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο.
Η πράσινη ανάπτυξη θέλει πράσινη εντολή. Και αυτό είναι στο χέρι όλων μας. Επιλέγουμε πράσινο και ψηφίζουμε πράσινο.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Πληροφορίες: Μιχάλης Τρεμόπουλος, 6976 448442
Λενιώ Μυριβήλη, 6976 716830
Φίλιππος Δραγούμης, 6977 231983

Δεν υπάρχουν σχόλια: