ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Για τη Χρυσή Αυγή στην Κρήτη

Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της Περιφερειακής Οργάνωσης Κρήτης των Οικολόγων Πράσινων

H έξαρση της ρατσιστικής βίας, με τη νομιμοποίηση που προσφέρει η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κύριου εκφραστή της, της Χρυσής Αυγής, έχει γίνει ήδη καθημερινό φαινόμενο και στην Κρητική κοινωνία. Οι πρόσφατες επιθέσεις στο Ζαρό και τη Χερσόνησο έρχονται απλώς να επιβεβαιώσουν τη διάχυση της βίαιης ρατσιστικής κουλτούρας πέρα από τα όρια των πρώην περιθωριακών εξτρεμιστικών ομάδων καθώς μιλάμε πια για οργανωμένες δράσεις από οπλισμένες ομάδες που προβαίνουν απρόκλητα σε επιθετικές ενέργειες με σκοπό να τρομοκρατήσουν, να εκφοβίσουν και συχνά να σκοτώσουν.
Ο εκφασισμός της κοινωνίας μας είναι πλέον μια ορατή απειλή και έχει ανυπολόγιστη ευθύνη γι αυτήν την εξέλιξη το σύνολο του πολιτικού κόσμου αλλά ιδιαίτερα εκείνοι οι πολιτικοί χώροι (και τα ΜΜΕ) που ενθαρρύνουν τέτοιες συμπεριφορές, καλλιεργώντας ξενοφοβία και μισαλλοδοξία. Έτσι αφενός απενοχοποιούν στη συλλογική συνείδηση αυτές τις πράξεις βίας εναντίον ανυπεράσπιστων ανθρώπων αφετέρου νομιμοποιούν τη δράση της εγκληματικής αυτής οργάνωσης που εκπροσωπείται πλέον στη ελληνική Βουλή και έχει αναγάγει τη βία σε κεντρικό εργαλείο της πολιτικής της δράσης και τη ρητορική μίσους στον κυρίαρχο πολιτικό της λόγο.

Η ελληνική κοινωνία και τα δημοκρατικά αντανακλαστικά των πολιτών οφείλουν να λειτουργήσουν ως ανάχωμα στη λαίλαπα της ρατσιστικής βίας και του φασισμού απομονώνοντας κοινωνικά και πολιτικά άτομα ή ομάδες που υπερασπίζονται τη βία ως πρακτική για πολιτική δράση ή εγκληματικές ενέργειες αλλά και εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς τις κοινωνικές ομάδες που συνιστούν τους συνήθεις στόχους των επιθέσεων. Η ελληνική πολιτεία οφείλει να αναλάβει την ευθύνη της υπεράσπισης της παραπαίουσας δημοκρατίας και των θεσμών της θέτοντας τέρμα στην ατιμωρησία και την ασυλία των δραστών των εγκληματικών αυτών πράξεων. Η δημοκρατία πρέπει να δοκιμάζεται και να επικυρώνεται κάθε στιγμή και οφείλουμε, πολίτες και πολιτεία, να θεωρούμε την προστασία της καθημερινό μας καθήκον εμποδίζοντας και θέτοντας στο περιθώριο όλους εκείνους που θέλουν να την καταλύσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: