ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009:
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουμε στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009 ως μέλος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος. Σε μια δύσκολη συγκυρία που σφραγίζεται από την κρίση, θέτουμε στο επίκεντρο προτάσεις που αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική διάσταση. Άμεσοι εκλογικοί μας στόχοι είναι η εκλογή Πράσινων Ελλήνων ευρωβουλευτών, η ενίσχυση του πράσινου κινήματος και η αλλαγή των συσχετισμών στο Ευρωκοινοβούλιο.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι επιδιώκουμε να αλλάξουμε την πολιτική ατζέντα και να συζητηθούν τα εσωτερικά θέματα σε συνάρτηση με τις ευρωπαϊκές πολιτικές, ακριβώς επειδή σήμερα, σε συνθήκες πολύπλευρης κρίσης, οι λύσεις δεν μπορεί παρά να είναι ευρωπαϊκές και παγκόσμιες.

Γι' αυτό ξεκινήσαμε από τον Μάρτιο 2008 τη συζήτηση για την Ευρώπη και διαμορφώσαμε τις πολιτικές μας θέσεις. Συμμετείχαμε στο διάλογο με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά Πράσινα κόμματα και συν-διαμορφώσαμε τις κοινές θέσεις για τις ευρωεκλογές του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, ιδρυτικό μέλος του οποίου είμαστε. Επίσης, αναδείξαμε με ευρύτατες δημοκρατικές διαδικασίες και ψηφοφορία όλων των μελών τη λίστα των υποψηφίων μας για το Ευρωκοινοβούλιο τον Νοέμβριο 2008. Ελπίζουμε και τα άλλα κόμματα να διατυπώσουν ξεκάθαρα τις θέσεις τους για την Ευρώπη και τις ευρωπαϊκές πολιτικές και να γίνει πολιτικός διάλογος την προεκλογική περίοδο.

1. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Για τους Πράσινους, είναι δεδομένη η θέση υπέρ της ευρωπαϊκής ενοποίησης και μάλιστα με ομοσπονδιακή μορφή, ώστε όσοι χειρίζονται αποφάσεις και πολιτικές να λογοδοτούν απευθείας στους πολίτες.
Δεν παραγνωρίζουμε το κεκτημένο των ανοικτών συνόρων και της ειρήνης, έστω και με επιμέρους οδυνηρές εξαιρέσεις, ούτε το ότι η ενοποίηση συνοδεύτηκε από την εξαφάνιση της αποικιοκρατίας και των ολοκληρωτικών καθεστώτων που είχε γνωρίσει η ήπειρός μας.
Αναγνωρίζουμε επίσης πως τα παγκόσμια προβλήματα της εποχής μας, όπως η αλλαγή του κλίματος, το ενεργειακό πρόβλημα, η χρηματοπιστωτική κρίση, η κυριαρχία πολυεθνικών οργανισμών και επιχειρήσεων, η καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων σε έναν ασταθή κόσμο, απαιτούν διεθνείς απαντήσεις και ότι η Ευρώπη οφείλει να παίξει εδώ έναν ηγετικό ρόλο.
Όμως, το ερώτημα που οι Ευρωπαίοι πολίτες οφείλουμε να θέσουμε επιτακτικά και να παλέψουμε για απαντήσεις είναι: σε ποια Ευρώπη θέλουμε να ζούμε;
Κι αυτό, γιατί η Ευρώπη έχει σήμερα δύο πρόσωπα:
• Υπάρχει η «επίσημη» Ευρώπη των εθνικών κυβερνήσεων και των δύο μεγάλων κομματικών σχηματισμών που πλειοψηφούν στο ευρωκοινοβούλιο, των αδιαφανών μηχανισμών και των ισχυρών λόμπυ των μεγάλων επιχειρήσεων. Μια Ευρώπη ανοιχτή σε νεοφιλελεύθερες επιλογές, που αποτυγχάνει να μειώσει το οικολογικό της αποτύπωμα, να θέσει υπό έλεγχο τις τοξικές της ουσίες, να εξασφαλίσει κοινωνική συνοχή, να προστατεύσει ελευθερίες και κοινωνικά δικαιώματα, ακόμη και να καταθέσει ένα σχέδιο πολιτικής ενοποίησης ικανό να πείσει τους πολίτες της.
• Υπάρχει όμως και η Ευρώπη των πολιτών, των κινημάτων, που δεν αντέχουν άλλο την αδιαφορία απέναντι στα ουσιαστικά προβλήματα, που ενεργοποιούνται μέσα από τις ποικίλες μορφές της Κοινωνίας των Πολιτών. Που αλλάζουν οι ίδιοι πλευρές της ζωής τους, που επηρεάζουν επιμέρους αποφάσεις στο ευρωκοινοβούλιο, που αναζητούν στο σήμερα εναλλακτικές λύσεις για μια άλλη κοινωνία.
Οι δυο αυτές εκδοχές της Ευρώπης βρίσκονται συχνά σε μια σχέση ανταγωνιστική. Οι Οικολόγοι Πράσινοι είμαστε ξεκάθαρα με την Ευρώπη των Πολιτών, θεωρούμε ότι η υπεράσπιση της Ευρώπης δε συνεπάγεται υποστολή της κριτικής στις πολιτικές της που μας βρίσκουν αντίθετους και αγωνιζόμαστε να κάνουμε πράξη το όραμά μας για μια Πράσινη Ευρώπη.
Στη σημερινή συγκυρία καταδικάζουμε την απερχόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον πρόεδρό της Ζοζέ Μπαρόζο για την προώθηση της απορρύθμισης των αγορών εις βάρος της βιωσιμότητας και της κοινωνικής αλληλεγγύης, την παραγνώριση του επείγοντος της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και την αποτυχία τους να προωθήσουν τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ΕΕ. Ζητάμε από τους πολίτες της Ευρώπης να αποτρέψουν με την ψήφο τους μια δεύτερη θητεία Μπαρόζο, διαμορφώνοντας μια άλλη πλειοψηφία στο ευρωκοινοβούλιο.

2. ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΥΡΩΠΗ
i. Κλιματική αλλαγή και περιβάλλον: για μια αληθινή πράσινη επανάσταση
Το σημερινό μοντέλο ανάπτυξης, ο τρόπος που παράγουμε και καταναλώνουμε ενέργεια και φυσικούς πόρους έχει ξεπεράσει τις αντοχές του πλανήτη. Ταυτόχρονα, μέσα από την αλλαγή του κλίματος απειλεί με πρωτοφανείς επιπτώσεις σε κάθε τομέα της οικονομίας και της κοινωνίας.
Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια Ευρώπη που θα δείξει το δρόμο για μια παγκόσμια ενεργειακή επανάσταση μέσα από:
· Τη μετατροπή της σε ένα ζωντανό παράδειγμα βιώσιμης οικονομίας ελάχιστων εκπομπών άνθρακα:
- Με αναθεώρηση των πρόσφατων αποφάσεων της ΕΕ που θέτουν σε κίνδυνο την ικανότητά της για πραγματικά δραστικές περικοπές εκπομπών.
- Με εξοικονόμηση ενέργειας σε όλους τους τομείς
- Με κτίρια που θα παράγουν τουλάχιστον όση ενέργεια καταναλώνουν
- Με ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε μεγάλη κλίμακα
- Με κατασκευή πυκνών, σύγχρονων δικτύων σιδηροδρόμου και δημόσιων συγκοινωνιών
- Με βιώσιμη οριοθέτηση της ζήτησης για μεταφορές εμπορευμάτων
- Χωρίς καθόλου πυρηνικά εργοστάσια, με κατάργηση της συνθήκης Ευρατόμ!
· Την ισχυρότερη δυνατή διπλωματική πίεση για άμεση υιοθέτηση μιας παγκόσμιας δεσμευτικής και επαρκούς συμφωνίας μείωσης των εκπομπών αερίων που αλλάζουν το κλίμα, με ορίζοντα την Παγκόσμια Διάσκεψη στην Κοπεγχάγη στα τέλη του 2009.
· Την ανάπτυξη και εφαρμογή νέων καθαρών τεχνολογιών
· Την οικονομική στήριξη φτωχότερων κρατών στα πλαίσια μιας συστηματικής και μακροχρόνιας προσπάθειας για μια άλλη σχέση Βορρά-Νότου.
Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη με πρώτη προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος, της βιοποικιλότητας και των φυσικών πόρων, με σεβασμό στα δικαιώματα όλων των ζωντανών πλασμάτων, με προστασία των δασών, βιώσιμη διαχείριση υδάτινων πόρων, ελαχιστοποίηση-ανακύκλωση απορριμμάτων και αποβλήτων.
Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη που οι πολίτες θα αλλάζουν τον τρόπο ζωής τους, αναβαθμίζοντας την ποιότητα της ζωής και παράλληλα καταναλώνοντας λιγότερο.

ii. Πράσινη οικονομία
Η σημερινή χρηματοπιστωτική κρίση έρχεται να συμπληρώσει την παγκόσμια περιβαλλοντική, κλιματική και ενεργειακή κρίση. Κοινή τους αιτία η παγκοσμιοποίηση των ίδιων μη βιώσιμων μοντέλων παραγωγής και κατανάλωσης. Για την άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης έχουμε ανάγκη από ένα πράσινο αντίστοιχο του Νew Deal, που θα βάλει τέλος στην ασυδοσία και τον παραλογισμό των χρηματοπιστωτικών αγορών και που θα διοχετεύσει τα γνωστά τεράστια «πακέτα διάσωσης» σε επενδύσεις για το μετασχηματισμό της οικονομίας σε βιώσιμη κατεύθυνση.
Στο πλαίσιο αυτό στηρίζουμε την πανευρωπαϊκό αίτημα των Πράσινων για επενδύσεις 500 δις ευρώ μέχρι το 2014, με στόχο 500 εκ. πράσινες θέσεις εργασίας σε όλη την Ευρώπη των 27. Ένα τέτοιο πρόγραμμα κοινωνικών επενδύσεων –που σημαίνει τουλάχιστον 100 χιλιάδες νέες πράσινες θέσεις εργασίας για τη χώρα μας- θα επιτύχει ταυτόχρονα την αποφυγή της οικονομικής ύφεσης, την αποτροπή καταστροφικής αλλαγής του κλίματος, την απεξάρτηση από τα εξαντλούμενα αποθέματα ορυκτών καυσίμων και τις διακυμάνσεις των τιμών τους καθώς και τη δημιουργία εκατομμυρίων θέσεων εργασίας.
Θέλουμε δουλειά με νόημα για όλους όσους ζητούν εργασία, αλλά και μια οικονομία:
· Που θα βελτιώνει τις συνθήκες ζωής για όλους
· Με κορμό την τοπική και περιφερειακή κλίμακα
· Με βιώσιμο, αλληλέγγυο τρόπο παραγωγής και υπεύθυνους καταναλωτές
· Βασισμένη στον κοινωνικό, μη κερδοσκοπικό τομέα
Θέλουμε να αλλάξουμε το περιεχόμενο της ανάπτυξης, ώστε να συμπεριλάβει την εξοικονόμηση και προστασία των φυσικών πόρων, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και τα δικαιώματα των ζώων, τις πολιτιστικές, πολιτικές, καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές και επιστημονικές δραστηριότητες, τον ανιδιοτελή εθελοντισμό και όλα όσα συμβάλλουν αποφασιστικά στον κοινό πλούτο και στην ποιότητα ζωής.
Στόχος μας είναι το πέρασμα από τη μυωπική λογική της οικονομίας της ανεξέλεγκτης αγοράς σε εκείνην της αλληλέγγυας και βιώσιμης οικονομίας.

iii. Κοινωνική αλληλεγγύη και συμμετοχή
Η κοινωνική αλληλεγγύη και υπευθυνότητα είναι θεμέλιο μιας βιώσιμης κοινωνίας. Οι πολίτες πρέπει να απολαμβάνουν ισότιμα βασικά κοινωνικά αγαθά μέσα από πολιτικές προστασίας, που θα εξασφαλίζουν σε όλους ελάχιστο βιοτικό επίπεδο, αξιοπρεπές εισόδημα από εργασία, κοινωνική και υγειονομική ασφάλιση, πρόσβαση σε κοινωφελείς υπηρεσίες και αγαθά, δικαίωμα σε δωρεάν εκπαίδευση και περίθαλψη, επαρκή επιδόματα σε όσους τα έχουν ανάγκη.
Η Ευρώπη, και ακόμη περισσότερο η χώρα μας, οφείλει να αποδέχεται έμπρακτα το δικαίωμα στη διαφορά, από τις εθνικές και θρησκευτικές μειοψηφίες μέχρι το διαφορετικό ερωτικό προσανατολισμό. Αγωνιζόμαστε για μια επανάσταση στην παιδεία και τον πολιτισμό, για ανοικτές και πολυπολιτισμικές κοινωνίες, για αναζωογόνηση της αλληλεγγύης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Στηρίζουμε την ισότιμη συμμετοχή των νέων και των γυναικών στην κοινωνική και πολιτική ζωή, την απελευθέρωση από τον κυνισμό της καθημερινότητας, τις διεκδικήσεις για ελεύθερο δημιουργικό χρόνο και την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής κουλτούρας προς ένα πιο συμμετοχικό μοντέλο σε τοπικό, ευρωπαϊκό και πλανητικό επίπεδο.

iv. Υγεία για όλους, ποιοτική διατροφή, ανθρώπινες πόλεις
Οι πόλεις, τα σπίτια μας, το τραπέζι μας έχουν γίνει ναρκοπέδια υγείας. Χρειαζόμαστε:
· Ανθρώπινες πόλεις με ποιότητα ζωής για όλους, που δε θα αποκλείουν τα άτομα με αναπηρίες και θα σέβονται τα δικαιώματα των ζώων.
· Συγκεκριμένες πολιτικές προληπτικής παρέμβασης σε όλα όσα μας αρρωσταίνουν καθημερινά, απεξάρτηση της υγείας από τα συμφέροντα της φαρμακοβιομηχανίας, θεσμοθέτηση αναγνωρισμένων συστημάτων εναλλακτικής ιατρικής.
· Γεωργία πέρα από τις μονοκαλλιέργειες, με κορμό τη βιολογική παραγωγή. Απόλυτο όχι στα μεταλλαγμένα. Ύπαιθρο με ελκυστική ζωή και προοπτικές.
· Προϊόντα με αυστηρότερες ποιοτικές προδιαγραφές, ελεύθερα από τοξικά και από κινδύνους για την υγεία μας.


v. Ειρήνη, Δημοκρατία, κοινωνικά δικαιώματα και ελευθερίες
Θέλουμε μια Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμευμένη στην υπόθεση της ειρήνης: Με κοινή εξωτερική πολιτική, με ανεξαρτησία από τις Η.Π.Α., αλλά χωρίς φιλοδοξίες υπερδύναμης. Μια Ευρώπη με σεβασμό στα πλαίσια και τους κανόνες του Ο.Η.Ε., ενεργή στην πρόληψη και επίλυση συγκρούσεων με μη στρατιωτικούς και μη βίαιους τρόπους σε επίπεδο πολιτικό, διπλωματικό και οικονομικών σχέσεων. Μια Ευρώπη που να αποτελεί η ιδία πρότυπο δημοκρατίας και δικαιωμάτων των πολιτών και να ενθαρρύνει με την πολιτική της τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνία των πολιτών σε όλο τον κόσμο.
Μια Ευρώπη με ανοικτά σε όλους τα εσωτερικά σύνορα μεταξύ των χωρών της, που θα δίνει μια δίκαιη ευκαιρία στους ανθρώπους που επιθυμούν να ζήσουν στην ήπειρό μας, αντιμετωπίζοντας τη μετανάστευση ως ευκαιρία, όχι απειλή, αλλά και που θα συμβάλλει παράλληλα στο ξεπέρασμα των συνθηκών που κάνουν όλους αυτούς τους ανθρώπους να εγκαταλείπουν τους τόπους τους.


Θέλουμε μία Ευρώπη με ηγετικό ρόλο, χωρίς υστεροβουλία και ανταλλάγματα, στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας διατροφικής και ανθρωπιστικής κρίσης μέσα από προγράμματα ενίσχυσης των μικρο-καλλιεργητών και των γυναικών στην αγροτική παραγωγή στα πλαίσια της Επίσημης Αναπτυξιακής Βοήθειας και που θα θέτει φραγμούς στην εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου των χωρών του νότου.
Θέλουμε μια Ευρώπη που θα προσφέρει στους πολίτες της νέους τρόπους για να συμμετέχουν άμεσα στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, ενάντια στη διαφθορά και με περιορισμό της ισχύος των λόμπυ και των μεγάλων εταιριών. Μια Ευρώπη που θα κατοχυρώνει τις ατομικές ελευθερίες, χωρίς να τις θυσιάζει στο όνομα μιας αμφίβολης ασφάλειας. Η Ε.Ε. θα πρέπει να κινητοποιήσει τα κράτη-μέλη να υιοθετήσουν το Προαιρετικό Πρωτόκολλο για τα Οικονομικά, Κοινωνικά και Πολιτιστικά Δικαιώματα, ώστε να εδραιωθεί ένα μέσο που θα επιτρέπει στους φτωχούς και περιθωριοποιημένους ανθρώπους να διεκδικήσουν και να εκπληρώσουν τα δικαιώματά τους.

3. ΡΟΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ
Οι σημερινές δομές της Ε.Ε. στηρίζονται στην Κομισιόν και τις εθνικές κυβερνήσεις. Μόνο σε μια πραγματική ευρωπαϊκή ομοσπονδία μπορούμε να έχουμε πλήρως εκλεγμένα όργανα και κυρίαρχους πολίτες με ουσιαστική συμμετοχή. Στο πλαίσιο αυτό ζητάμε αναβαθμισμένο ρόλο για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διασφάλιση διαφάνειας και διάκρισης των εξουσιών, ενδυνάμωση της συμμετοχής των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και της Κοινωνίας των Πολιτών, περιορισμό της σημερινής υπέρμετρης επιρροής των μεγάλων επιχειρήσεων.
Θέλουμε τη συνέχιση της διαδικασίας πολιτικής ενοποίησης της Ευρώπης μέσα από:
· Την άμεση προώθηση μιας «Ευρωπαϊκής Πράξης για τη Δημοκρατία», με επικύρωση των άρθρων της μεταρρυθμιστικής συνθήκης που κατοχυρώνουν και επεκτείνουν τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών
· Τη σύνταξη νέου Ευρωσυντάγματος από συντακτική συνέλευση εκλεγμένη απευθείας από τους πολίτες. Το νέο Σύνταγμα οφείλει να είναι σύντομο και κατανοητό στους πολίτες, και να περιέχει τις βασικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα δικαιώματα των πολιτών και τους κανόνες λειτουργίας των οργάνων της.
· Την επικύρωσή του με δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και θα απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία κρατών και πολιτών.
Θέλουμε η Ελλάδα να πάψει να είναι η εσχατιά της Ευρώπης και στηρίζουμε την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων και όλων των γειτονικών μας χωρών στην ΕΕ, χωρίς εκπτώσεις στο ευρωπαϊκό κεκτημένο στους τομείς της δημοκρατίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

4. ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι Οικολόγοι Πράσινοι θέλουμε, μαζί με τους πολίτες, να αλλάξουμε το περιεχόμενο και τις προτεραιότητες της πολιτικής για να ζούμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας, σε μια κοινωνία οικολογικά και κοινωνικά αλληλέγγυα, που θα μειώνει τις ανισότητες και την περιβαλλοντική υποβάθμιση.
Επιδιώκουμε με την είσοδό μας στην Ευρωβουλή και την ελληνική Βουλή να μετατοπίσουμε την πολιτική συζήτηση στα ουσιαστικά ζητήματα και να προωθήσουμε σύγχρονες, ριζοσπαστικές και εφαρμόσιμες αλλαγές πολιτικής.
Είμαστε πια ένα πλήθος ενεργών πολιτών, άνδρες και γυναίκες, που μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και επιθυμίες. Είμαστε μέρος ενός παγκόσμιου κινήματος, μια μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, που έχει αναπτυχθεί πια σε όλες τις χώρες.


Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός, πράσινος και αλληλέγγυος, επειδή:

· Λειτουργούμε ως ενεργοί πολίτες, ενεργοποιούμαστε σε κοινωνικές και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες και κινήματα.
· Ξεκινάμε και οι ίδιοι αλλαγές στην καθημερινή μας ζωή και τις συνήθειες.
· Μπορούμε ΤΩΡΑ να ανάψουμε και με την ψήφο μας πράσινο φως για τις αλλαγές που τόσο χρειαζόμαστε.
· Πρασινίζουμε το Ευρωκοινοβούλιο, ψηφίζουμε Οικολόγους Πράσινους ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ Η ΨΗΦΟΣ ΜΑΣ ΧΑΜΕΝΗ
· Στηρίζουμε την ΠΡΑΣΙΝΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


Ζητείστε το πρόγραμμά μας, διαβάστε τα κοινά κείμενα της πανευρωπαϊκής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος.

www.ecogreens.gr
www.europeangreens.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια: