ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Νιεράτ Σουχάντ και Γιώργος Κατσαδωράκης στο Ευρωψηφοδέλτιο των Πράσινων

Η Νιεράτ Σουχάντ και ο Γιώργος Κατσαδωράκης στις τιμητικές θέσεις του Ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων

Η παλαιστίνια φιλόλογος Νιεράτ Σουχάντ και ο οικολόγος ακτιβιστής Γιώργος Κατσαδωράκης συμμετέχουν στις τιμητικές θέσεις του ψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων για τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου.

Η 44χρονη Νιεράτ Σουχάντ είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της παλαιστινιακής παροικίας της Ελλάδας και υπεύθυνη μορφωτικών υποθέσεων της παροικίας.
Μητέρα 5 παιδιών, εργάζεται ως καθηγήτρια και παράλληλα κάνει μάστερ στη συγκριτική γλωσσολογία ανάμεσα στα ελληνικά και τα αραβικά.
Όπως δήλωσε η Νιεράτ Σουχάντ «Συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων για τις ευρωεκλογές γιατί πιστεύω ότι ο οικολογικός τρόπος ζωής είναι άρρηκτα δεμένος με τις παραδόσεις του λαού μου. Θεωρώ, επίσης, ότι ο δρόμος για την ειρήνη στην πατρίδα μου θα είναι μακρύς, αλλά το μόνο βιώσιμο μέλλον για τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους είναι η ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών».

O Γιώργος Κατσαδωράκης, Δρ Βιολόγος-Ορνιθολόγος, Ειδικός Διαχείρισης & Ερμηνείας Περιβάλλοντος συμμετέχει στις τιμητικές θέσεις του ψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων.
Ο Γιώργος Κατσαδωράκης, 51 ετών, Βιολόγος, Ορνιθολόγος, Ειδικός Διαχείρισης & Ερμηνείας Περιβάλλοντος, συνεργάζεται ως επιστημονικός σύμβουλος με περιβαλλοντικές μη-κυβερνητικές οργανώσεις κι έχει διακριθεί για την προσφορά του στη μελέτη και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα. Για το έργο του και τη συμβολή του στη δημιουργία του διασυνοριακού Πάρκου Πρεσπών, ο Γ. Κατσαδωράκης τιμήθηκε το 2001 με το διεθνές βραβείο Goldman, την υψηλότερη διάκριση που μπορεί να λάβει περιβαλλοντικός ακτιβιστής.
Όπως δήλωσε ο Γιώργος Κατσαδωράκης, «Συντάσσομαι με τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ - ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ γιατί περιλαμβάνουν στις τάξεις τους μη επαγγελματίες πολιτικούς, κυρίως νέους, με όραμα, φαντασία, φρεσκάδα και ικανότητες, πολίτες αμόλυντους από διαπλοκές και διαφθορά, πολίτες που δεν τους ενδιαφέρει η εκλογή αλλά η προσφορά στην εξυγίανση της χώρας.
Συντάσσομαι με τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ – ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ γιατί η στροφή στην πράσινη ανάπτυξη και η συμμετοχή σε μια Ευρώπη που σέβεται τον πολίτη και το περιβάλλον και συμβάλλει στην κοινωνική δικαιοσύνη και τον δίκαιο καταμερισμό των πόρων του πλανήτη, θεωρώ κι εγώ ότι είναι ρεαλιστικά και εφικτά.
Συντάσσομαι με τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ – ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ γιατί η φιλοσοφία με την οποία προσεγγίζουν την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας, πιστεύω ότι μπορεί να οδηγήσει στην ανατροπή των σωρευμένων παθολογιών, του ευτελισμού των θεσμών , του στρεβλού τρόπου οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης και του (δι)-κομματισμού, από τα οποία υποφέρει βαθιά η Ελλάδα».

Την Παρασκευή, 8 Μαΐου, στις 10 το πρωί, η Νιεράτ Σουχάντ και ο Γιώργος Κατσαδωράκης θα βρίσκονται σε συνάντηση γνωριμίας στο Καφέ Mare Nostrum, Μεσολογγίου 2 και Λόντου 4, Εξάρχεια.

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Δεν υπάρχουν σχόλια: