ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Μεγάλης σημασίας για το μέλλον της περιοχής η απόφαση του ΣτΕ για τον Κάβο Σίδερο

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Κρήτης χαιρετίζουν την απόφαση του ΣτΕ για τον Κάβο Σίδερο, θέτουν προ των ευθυνών τους τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ για την υποστήριξη που παρείχαν στην επικίνδυνη αυτή επένδυση και επισημαίνουν ότι το βιώσιμο μέλλον της περιοχής πρέπει να στηριχθεί στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι της Κρήτης χαίρονται μαζί με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και τους πολίτες για την επιτυχή έκβαση της μάχης που δόθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την υπεράσπιση του Κάβο Σίδερο. Η απόφαση αυτή της Ολομέλειας του ΣτΕ είναι εξαιρετικής σημασίας για την δικαίωση του οικολογικού κινήματος της χώρας μας και επικυρώνει όλα τα επιχειρήματα που έθεσαν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις για την προστασία και διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος και του τοπίου, την επάρκεια, την ποιότητα και τη διατήρηση των φυσικών πόρων και τη βιώσιμη τοπική ανάπτυξη.

Το σχέδιο αυτό της μεγάλης τουριστικής επένδυσης με γήπεδα γκολφ και χιλιάδες παραθεριστικές κατοικίες το στήριξαν κεντρικά οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, οι βουλευτές τους και οι τοπικές τους πολιτικές δυνάμεις παρά τις σοβαρές καταγγελίες για την περιβαλλοντική καταστροφή που επεφύλασσε, τις μεγάλες επιπτώσεις στο μέλλον της περιοχής αλλά και τις βάσιμες αμφιβολίες για την αξιοπιστία του Ιδρύματος της Μονής Τοπλού και των επενδυτών. Οι εξελίξεις τους φέρνουν σήμερα μπροστά σε αμείλικτα ερωτήματα στα οποία έχουν υποχρέωση να δώσουν πειστικές απαντήσεις. Άμεσα, χωρίς άλλη καθυστέρηση, το ΥΠΕΧΩΔΕ πρέπει να εκπονήσει τα διαχειριστικά σχέδια και να ιδρύσει τον φορέα διαχείρισης του Κάβο Σίδερο αντί να εγκρίνει, με την ίδια ευκολία, τα σχέδια του επόμενου "επενδυτή" που θα παρουσιαστεί.

Η περιοχή του Κάβο Σίδερο, ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000 και εξαιρετικής αρχαιολογικής σημασίας, σήμερα, απαλλαγμένη από το βάρος των φαραωνικών σχεδίων των "επενδυτών" και των βοηθών τους, αποτελεί, μαζί με όλο το πλέγμα του αρχαιολογικού και φυσικού πλούτου της ανατολικής Κρήτης ένα σπουδαίο κεφάλαιο για την ήπια ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου. Είναι ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, οι τοπικοί φορείς να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις για να συζητήσουν το μέλλον της περιοχής διότι πόροι όπως το φυσικό περιβάλλον, το έδαφος, το νερό, το τοπίο και τα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία δεν είναι ανεξάντλητοι και χωρίς την προστασία τους δεν μπορούμε να μιλάμε σήμερα για βιώσιμη ανάπτυξη.

Οικολόγοι Πράσινοι Κρήτης
Περισσότερες πληροφορίες:
Παύλος Δασκαλάκης 6932 403188, Αριστείδης Παπαδάκης 6977 471845

Δεν υπάρχουν σχόλια: