ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Αλληλέγγυα ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική ΤΩΡΑ!

Στις 18 Ιουνίου τίθεται προς ψήφιση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Οδηγία για την "εναρμόνιση των διαδικασιών επιστροφής υπηκόων τρίτων χωρών". Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλείται να δείξει - με τη θετική ή την αρνητική του ψήφο - αν η Ε.Ε. σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και αν αντιμετωπίζει πρόσφυγες και μετανάστες (νόμιμους ή παράτυπους) ως ανθρώπους που έχουν ανάγκη προστασίας ή ως κοινούς εγκληματίες.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στην ψήφιση της συγκεκριμένης Οδηγίας, σύμφωνα με την οποία τα κράτη μέλη θα μπορούν να επιβάλλουν:


• ελάχιστο όριο κράτησης 18 μηνών για τους μετανάστες και τις μετανάστριες που εισέρχονται παράνομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς καμία διάκριση προς τους ασυνόδευτους ανήλικους, εγκύους γυναίκες, οικογένειες και άτομα που χρειάζονται προστασία.

• Διαδικασίες άμεσων απελάσεων στις χώρες καταγωγής και, όταν αυτό δεν είναι εφικτό, στις λεγόμενες "τρίτες χώρες".

• 5ετή απαγόρευση επανεισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση των ατόμων που έχουν απελαθεί.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν τους Έλληνες ευρωβουλευτές να θυμηθούν ότι για δεκαετίες η Ελλάδα υπήρξε χώρα προέλευσης προσφύγων και μεταναστών -με ή χωρίς χαρτιά• και να αποδείξουν με την αρνητική ψήφο τους ότι η χώρα μας δεν φοβάται τους ξένους, δεν τους αντιμετωπίζει ως απειλή ούτε ως εγκληματίες.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν από τους Έλληνες ευρωβουλευτές να προωθήσουν μια αλληλέγγυα ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική που:• ανοίγει νόμιμους και προσιτούς σε όλους διαύλους μετανάστευσης • φροντίζει για την αυστηρή εφαρμογή ίσων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων για του πολίτες της Ε.Ε. και τους ξένους • επενδύει σε σοβαρές προσπάθειες βιώσιμης ανάπτυξης αλλά και αναβάθμισης των δημοκρατικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων στις χώρες προέλευσης με στόχο ένα βιώσιμο κόσμο για όλους.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι υποστηρίζουν:
• Τη γενναιόδωρη χορήγηση ασύλου -και όχι "με το σταγονόμετρο"• σε πρόσφυγες πολέμου ή μεγάλων οικολογικών καταστροφών, καθώς και στις περιπτώσεις ανθρώπων που προέρχονται από χώρες όπου υφίστανται διωγμοί για λόγους θρησκείας, φυλής, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, φιλοσοφικών και θρησκευτικών πεποιθήσεων και πολιτικής δράσης.

• Την ένταξη των μεταναστών/προσφύγων και των οικογενειών τους στις ευρωπαϊκές κοινωνίες

• Την παραχώρηση "διπλής υπηκοότητας" και του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε συνδικαλιστικό, τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο σε όσους ξένους διαμένουν στη χώρα μας για χρόνια, μετά από εύλογο χρονικό διάστημα από την ένταξη τους στην ελληνική κοινωνία.

Η παρουσία ανθρώπων από διαφορετικές χώρες και κουλτούρες δεν αποτελεί κίνδυνο, αλλά εμπλουτισμό της κοινωνίας που τους φιλοξενεί.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
Θεματική Ομάδα για τα Δικαιώματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: