ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ: ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ;

Οι Οικολόγοι Πράσινοι, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Δράσης για την αποποινικοποίηση της κάνναβης, καλούν σε αλλαγή του ισχύοντος νομικού πλαισίου για τις ψυχοτρόπες ουσίες και σε συμμετοχή στο αντι-απαγορευτικό φεστιβάλ που πραγματοποιείται στις 2 και 3 Μαΐου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Η νοοτροπία και η πολιτική της ολοένα αυστηρότερης καταστολής κα αστυνόμευσης η οποία «θα μας απαλλάξει από το πρόβλημα των ναρκωτικών» δεν φέρνει αποτελέσματα πουθενά στον κόσμο, πολύ περισσότερο στην Ελλάδα, χώρα με μια από τις αυστηρότερες προσεγγίσεις στην Ευρώπη στο θέμα αυτό. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι οι νομοθετικές απαγορεύσεις, όχι μόνο δεν περιορίζουν τον αριθμό των χρηστών, αλλά επιδεινώνουν και τις συνέπειες του προβλήματος: σε ανθρώπινες ζωές, κοινωνικό αποκλεισμό και εγκληματικότητα, ομηρία απέναντι στο Νόμο, διαφθορά κρατικών παραγόντων, διαρκή αύξηση κερδών από παράνομη εμπορία και συνεχή ανάπτυξη του οργανωμένου εγκλήματος.


Στην πράξη ο «πόλεμος κατά των ναρκωτικών» όχι μόνο δεν έχει καταφέρει την παραμικρή «νίκη», αλλά φαίνεται να έχει εξίσου σοβαρές παράπλευρες απώλειες με κάθε άλλο πόλεμο. Το εντυπωσιακό είναι ότι μια σειρά Ευρωπαϊκές χώρες που εγκατέλειψαν τις απαγορευτικές προσεγγίσεις και μετέφεραν την έμφαση στον «περιορισμό της βλάβης», είχαν θετικά αποτελέσματα όχι μόνο σε επίπεδο κοινωνικής ένταξης και μείωσης των θανάτων, αλλά και στον περιορισμό της εξάπλωσης ουσιών όπως η ηρωίνη.

Μια τέτοια αλλαγή πολιτικής είναι ώρα να αρχίσει να συζητιέται και στην χώρα μας. Οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουμε σε απαντήσεις που δίνουν έμφαση στο σεβασμό της προσωπικής ελευθερίας, την προστασία της υγείας, την έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη, την απελευθέρωση των χρηστών από τα κυκλώματα εμπορίου, αλλά και την ουσιαστική αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτίων κάθε εξάρτησης.

Στο πνεύμα αυτό, στηρίζουμε για 4η συνεχόμενη χρονιά το αντι-απαγορευτικό φεστιβάλ που πραγματοποιείται στις 2 και 3 Μαΐου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Πέρα από τις συναυλίες, τις προβολές, τις εκθέσεις, την τέχνη δρόμου και τα workshops που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του φεστιβάλ, ξεχωρίζουμε:

• Την ενημερωτική εκδήλωση-συζήτηση για την Κλωστική Κάνναβη και το Αντιαπαγορευτικό Κίνημα που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 5μμ στο Αμφιθέατρο ΝΙΑΒΗ της Γεωπονικής με προσκεκλημένους και εκπροσώπους κομμάτων.

• Το καρναβάλι δρόμου – παρέλαση στις 3μμ το Σάββατο από το σταθμό ΗΣΑΠ στο Θησείο μέχρι το χώρο του φεστιβάλ.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: