ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Το ποδήλατο είναι εφικτός τρόπος μετακίνησης και στο Ηράκλειο

Οι Οικολόγοι Πράσινοι, χαιρετίζουν και συμμετέχουν στην πρωτοβουλία για την Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία, την Κυριακή στις 12:00μ. στα Λιοντάρια.

Τώρα που όλοι βλέπουν ότι τα αυτοκίνητα έχουν μειώσει κατά πολύ την ταχύτητά τους μέσα στην πόλη διότι δεν χωρούν πια άλλα, περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι με τα ποδήλατα μπορούν να πάνε πιο άνετα στις δουλειές τους, να ασκηθούν και ταυτόχρονα να μην επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα με τα δηλητηριώδη καυσαέρια.


Όμως οι πεζοί, τα άτομα με κινητικά προβλήματα και οι ποδηλάτες αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στις καθημερινές τους μετακινήσεις, καθώς οι υποδομές για αυτές τις ομάδες πολιτών εξακολουθούν να είναι από ελλιπείς έως ανύπαρκτες και σίγουρα ανασφαλείς.

Θα πρέπει, αν θέλουμε να δούμε επιτέλους μια λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο Ηράκλειο, να περιοριστούν δραστικά τα αυτοκίνητα εντός των τειχών δημιουργώντας χώρους στάθμευσης μακριά από το κέντρο, να πριμοδοτηθούν γενναία τα Μέσα Δημόσιας Συγκοινωνίας με νέες γραμμές και μεγαλύτερη συχνότητα και να χαραχτούν ποδηλατόδρομοι, νέοι πεζόδρομοι και άνετα και ασφαλή πεζοδρόμια.

Ας παραδειγματιστούμε από πολλές πόλεις της Ευρώπης όπου οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι ο κύριος τρόπος μετακίνησης, υπάρχει πραγματικός σεβασμός στους πεζούς και όπου οι πολίτες μπορούν να ενοικιάσουν ή να χρησιμοποιήσουν δωρεάν δημοτικά ποδήλατα για να μετακινηθούν και να τα επιστρέψουν. Μάλιστα, σε μερικές πόλεις όπου το ανάγλυφο είναι έντονο, υπάρχουν ακόμα και βοηθήματα για την μετακίνηση των ποδηλατιστών στις ανηφόρες!

Αν ο Δήμαρχός μας όντως ενδιαφέρεται για ένα πράσινο Ηράκλειο όπως δηλώνει, γιατί εξαφανίστηκε η σχεδιασμένη εφαρμογή ποδηλατοδρόμων στο Ηράκλειο;

Για να δείξουμε ότι το ποδήλατο είναι εφικτός τρόπος μετακίνησης και στο Ηράκλειο, για να διεκδικήσουμε ποδηλατοδρόμους και ανθρώπινες συνθήκες μετακίνησης, ας πάρουμε τα ποδήλατά μας, μικροί - μεγάλοι και ας κατέβουμε στα Λιοντάρια για μια βόλτα μέσα στην πόλη την Κυριακή 6 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι.

Οικολόγοι Πράσινοι Ηρακλείου

Ηράκλειο 4 Απριλίου 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: