ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:
Υπογράψτε για να σταματήσουν οι συμφωνίες TIIP και CETA!

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταγγέλλουν τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων στο Θιβέτ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταγγέλλουν τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων στο Θιβέτ, που προκάλεσε το θάνατο 80 διαδηλωτών.
Η βίαιη αντίδραση των κινέζικων αρχών στις διαδηλώσεις στο Θιβέτ και στις γειτονικές περιοχές απαιτεί την πιο αυστηρή απάντηση από τη διεθνή κοινότητα και ειδικά την Ε.Ε. Η έκφραση δυσαρέσκειας από τα κράτη μέλη και οργανισμούς δεν είναι αρκετή και θα πρέπει να ληφθούν πρακτικά μέτρα. Ειδικά η Ε.Ε. θα πρέπει να πιέσει την Κίνα να ξεκινήσει σοβαρές διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους των Θιβετιανών και την εξόριστη κυβέρνησή τους.


Θα πρέπει να ασκηθεί πίεση να δοθεί ουσιαστική αυτονομία στο Θιβέτ, σε αντίθεση με τη σημερινή δήθεν αυτονομία, που υπάρχει μόνο τα χαρτιά. Η Ε.Ε. θα πρέπει να δημιουργήσει και μια θέση ειδικού απεσταλμένου στο Θιβέτ, όπως έχει ζητηθεί να γίνει σε μερικές άλλες προσπάθειες επίλυσης διαφορών από το Ευρωκοινοβούλιο. Επίσης, στηρίζουμε το αίτημα της Διεθνούς Αμνηστίας στην Κίνα να επιτρέψει μια ανεξάρτητη έρευνα του ΟΗΕ για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στο Θιβέτ.

Οι τρομακτικές καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Κίνα φυσικά και παίρνει μεγαλύτερη δημοσιότητα αυτή τη χρονιά, λόγω των επικείμενων Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο τον Αύγουστο. Είναι σημαντικό να μιλήσουμε ανοιχτά και με επιμονή για την αναγκαιότητα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του δικαιώματος της διαδήλωσης, της ελευθερίας της έκφρασης, της ελευθερίας θρησκεύματος, που πρέπει να γίνουν σεβαστά όχι μόνο στο Θιβέτ αλλά και σε όλη την Κίνα.

Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι κάλεσαν ήδη τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να τοποθετηθεί δημόσια για τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων στο Θιβέτ και την εκτέλεση ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε άλλες περιοχές της Κίνας.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: